El contrabandista trobat mort a tocar el tercer llac de Tristaina està plenament identificat

El cos de l’home, de 38 anys, resta al dipòsit de cadàvers en espera que algú el reclami o que Exteriors en pugui localitzar algun familiar directe

L'home va ser localitzat inert un centenar de metres per sota del port de l'Arbella.
L'home va ser localitzat inert un centenar de metres per sota del port de l'Arbella. ARXIU

L’home que va ser trobat mort, precipitat fora del camí del circ de Tristaina, dijous al matí està plenament identificat. Tots els passos que s’havien de fer legalment per poder confirmar de qui es tractava ja s’han dut a terme i han donat positiu. No obstant això, tot plegat es manté sota la màxima discreció atès que hi ha una investigació policial en marxa per raó de l’activitat que no hi ha dubte que desenvolupava el finat -tràfic il·lícit de tabac- i perquè ara per ara no s’ha aconseguit localitzar cap familiar directe de la víctima.

El cos de l’home, de 38 anys, resta al dipòsit de cadàvers del centre hospitalari. Formalment s’espera que algú el reclami -cosa poc probable almenys sobre el paper atès el fet que es tracta d’un contrabandista que és possible, fins i tot, que fos abandonat per algun company en precipitar-se molt probablement després de relliscar amb una llengua de neu verge- o que el ministeri d’Afers Exteriors, amb la col·laboració policial si escau, pugui localitzar algun familiar directe de l’home.

Helicòpter sobrevolant l'hospital en un dels trasllats que ha fet en el marc del cas durant la jornada d'avui.

Relacionat

L’home de 38 anys trobat mort a Tristaina podria ser un contrabandista

El que està clar és que en casos com aquest els passos legals a seguir estan molt taxats i això és el se seguirà fil per randa. Tanmateix, la policia té una doble investigació oberta en marxa. D’una banda, per concretar les causes de l’accident, de la caiguda, que semblarien força delimitades. I, de l’altre, per determinar la resta de circumstàncies que envolten l’afer, com ara si anava sol o acompanyat, si forma part d’alguna xarxa organitzada de contraban i, fins i tot, per desarticular-la si fos el cas o poder localitzar eventuals acompanyants per determinar si es va cometre algun delicte com ara l’omissió de l’obligació de socors

L'helicòpter preparant-se per aterrar a l'hospital.

Relacionat

El contrabandista trobat mort a Tristaina anava carregat de tabac

És evident que la resolució de l’afer no sembla gens clara ara per ara. Tan evident com que l’home transportava tabac per la muntanya i s’hauria allunyat del camí que hauria suposadament hagut d’agafar. L’alto sobre la presència d’un cos inert uns cent metres per sota del coll de l’Arbella i passat el tercer estany de Tristaina el van donar un grup de muntanyencs que passaven dijous abans del migdia per camió direcció a l’Arbella.

Comentaris (4)

Trending