El contrabandista trobat mort a Tristaina anava carregat de tabac

Es parteix de la base que l’home, de 38 anys, es va desviar força de la ruta que en principi hauria hagut de fer i que va relliscar amb una congesta de neu verge

L'helicòpter preparant-se per aterrar a l'hospital.
L'helicòpter preparant-se per aterrar a l'hospital. Toni Solanelles

Els cartrons de tabac que s’haurien trobat al tomb d’on va caure l’home que va ser localitzat sense vida aquest dijous fora del camí cap al port de l’Arbella, un cop passat el tercer estany del circ de Tristaina, no deixarien lloc a dubtes sobre l’activitat a la qual suposadament es dedicava el  difunt, de 38 anys i no resident. Aquest divendres s’hauria practicat l’autòpsia el cadàver alhora que la policia continua investigant el cas.

En tractar-se amb gairebé tota probabilitat d’un dels molts contrabandistes que abasteixen la zona sud de França i que tot sovint transporten tabac adquirit a Andorra per les muntanyes que porten cap al país veí del nord, la investigació es porta amb la màxima discreció. Aquest divendres es treballava per confirmar la identitat de l’home. En principi, duia a sobre un document, però per protocol -i davant la constatació en altres casos que aquestes persones van equipades amb targetes d’identitat falses- calia certificar la identificació amb la corroboració de les empremtes dactilars.

Helicòpter sobrevolant l'hospital en un dels trasllats que ha fet en el marc del cas durant la jornada d'avui.

Relacionat

L’home de 38 anys trobat mort a Tristaina podria ser un contrabandista

En tot cas, no hi hauria dubte hores d’ara que el que primer es va alertar com el cos inert d’un excursionista que s’hauria precipitat d’uns 50 metres quedant a un centenar de metres per sota del coll de l’Arbella seria un home que es dedicava al port il·lícit de tabac. Les fonts consultades no han pogut aclarir si hi hauria cap indici per pensar que hauria pogut anar acompanyat i se’l va abandonar en patir l’accident o si deuria caminar sol. En tot cas, sí que semblaria que s’hauria desorientat o que s’hauria desviat força de la ruta que almenys inicialment hauria hagut de fer.

També pren cada cop més força la hipòtesi que la caiguda es va deure a una relliscada. L’home hauria trepitjat una congesta de neu verge, que romanen de forma perenne a la zona durant tot l’any, i va patinar, perdent l’equilibri i precipitant-se. Arran de la caiguda, algun dels cops que va sofrir li van causar lesions internes incompatibles amb la vida. De fet, quan els agents del grup de rescat de muntanya del cos de bombers van arribar allí on els havien advertit una colla d’excursionistes ja van poder comprovar que l’home no presentava senyals vitals.

Comentaris

Trending