Continua el degoteig d’intents de falsificació de l’experiència laboral

Es tracta d’una dona no resident de 36 anys que va presentar un document alterat per poder obtenir el permís de treball

Exterior del Servei d'Immigració.
Exterior del Servei d'Immigració.

La picaresca d’alguns temporers que volen accedir al permís de sojorn i treball continua. La policia ha detingut una dona no resident de 36 anys per haver falsificat certificat de l’experiència laboral i està acusada d’un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic.

No és la primera ni tampoc, segurament, serà la darrera detenció per aquest motiu. Ja fa dies que hi ha un degoteig constant de persones que intenten enganyar el Servei d’Immigració per aconseguir el permís de residència i treball. En aquest cas, ha estat una no resident de 36 anys qui ha falsificat el certificat de l’experiència laboral.

Cal tenir en compte que la setmana passada es van detenir quatre persones, de les quals dues eren un pare i un fill, tot i que era el progenitor qui havia falsificat el document que el jove va acabar presentant davant l’administració.

Des de la Policia es recorda que a més de la detenció, d’una possible expulsió i de no poder optar al lloc de feina, passen a tenir antecedents penals, fet que els impedirà demanar de nou el permís de residència i treball mentre els hi constin. Exposen que juntament amb el Servei d’Immigració comproven minuciosament les sol·licituds i es troben que els certificats d’experiència laboral són el document que més s’intenta falsificar. Aquest certificat, que és un document privat, serveix per acreditar que el demandant té experiència professional en el lloc de treball que sol·licita. Aquesta informació s’ha de corroborar amb el document de vida laboral oficial del país d’origen, que ha d’anar segellat. En alguns casos també s’han detectat manipulacions o falsificacions d’aquests segells o postil·les.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending