Condemna exprés per a una gestora acusada d’estafar, almenys, un client

La dona, que regenta una ‘boutique legal’ a Escaldes orientada al públic francès, va ser detinguda aquest dijous i abans de la mitjanit va quedar en llibertat després d’un judici ràpid

Treball en una gestoria.
Treball en una gestoria. ARXIU

La Batllia ha condemnat per la via ràpida una gestora establerta al Principat acusada d’haver estafat, com a mínim, un dels seus clients. De fet, hauria estat la denúncia d’aquest que hauria posat en marxa la investigació sobre la responsable d’una ‘boutique legal’ que es dedica de manera prioritària a assessora persones que es volen establir a Andorra. Especialment en la modalitat de residència passiva -o muntant una empresa d’inversió estrangera- i molt encarada al mercat francès.

La dona, de 44 anys, amb el negoci obert a Escaldes i un passat lligat essencialment al món assegurador, va ser detinguda aquest dijous al matí en seguiment d’una enquesta policial que li atribuïa un doble delicte: contra el tràfic jurídic i contra el patrimoni. Dit d’una altra manera: falsejar documents i estafar. Suposadament, es tractaria d’un fet menor però sensible atès que cada vegada són més els consultors, assessors, que es dediquen a ‘establir’ estrangers al Principat.

Suposadament, segons les fonts consultades, la dona hauria cobrat excessivament pels serveis a un client i, per justificar la situació, hauria presentat algun tipus de documentació falsa davant d’Immigració. Tot plegat hauria comportat l’actuació policial i una ràpida indagació que va comportar la detenció aquest dijous a mig matí i la seva posada a disposició judicial a mitja tarda. La situació s’hauria resolt amb una ordenança penal (judici ràpid) condemnatòria que no aniria més enllà d’una pena condicional i una multa. No ha transcendit si la condemna podria tenir incidència sobre l’activitat laboral de la gestora.

Comentaris (8)

Trending