El comú estudia si pot sancionar l’empresa que feia els treballs que van causar el foc a Ransol

El cònsol major, Francesc Camp, entén que hi va haver “negligència” i remarca que “el Codi de l’administració deixa clar que la corporació no té responsabilitat pel que fa a qui ha subcontractat”

La zona on s'estaven fent els treballs que van acabar provocant l'incendi.
La zona on s'estaven fent els treballs que van acabar provocant l'incendi.

El comú de Canillo estudia si és possible sancionar l’empresa que havia subcontractat per fer els treballs a la voravia de la carretera de Ransol que van acabar sent l’origen de l’incendi del passat dimecres. El cònsol major, Francesc Camp, ha explicat que s’està analitzant la normativa amb la intenció de, com a mínim, iniciar un expedient que acabi en una possible sanció, ja que s’entén que hi va haver “negligència”.

L’incendi es va declarar dimecres a la tarda. Tot arran que els operaris que estaven realitzant les tasques per instal·lar una barana de fusta al voral de la carretera, ho fessin amb una radial, segons els testimonis, sense elements que impedissin que les guspires saltessin en excés. I una d’elles ho va fer i, arrossegada pel vent, va acabar prenent en els matolls propers a la via.

La sequera de la vegetació va fer la resta. El foc ràpidament es va estendre. L’actuació dels bombers va ser ràpida i va permetre controlar la situació, de risc evident, amb celeritat. Tot i això, es van cremar uns 500 metres quadrats de terreny.

Part del terreny cremat en l'incendi amb la carretera i la zona on es treballava al fons.

Relacionat

El foc a Ransol va ser originat per uns treballs contractats pel comú

Des del comú no s’amaga que els fets han provocat malestar. “Estem valorant si tenim prou normativa per emprendre algun tipus d’acció”, ha explicat el cònsol major. Camp té clar que en tot plegat hi va haver “negligència”.

El mandatari sí que ha volgut defensar que “el Codi de l’administració deixa clar que el comú no té cap mena de responsabilitat respecte a mels pràctiques de les empreses que subcontracta”. I és així, apunta, perquè “els contractes ja estableixen els paràmetres de bones pràctiques que han de respectar”. La idea, doncs, és “valorar-ho i, si es pot, impulsar un expedient amb una possible sanció al final”.

Comentaris (9)

Trending