La ‘cocaïna rosa’ continua fent furor

La presència del ‘tusi’ en les enganxades policials de droga ha deixat de ser testimonial per convertir-se en cada cop més recurrent; aquest cap de setmana un dels quatre detinguts en relació amb estupefaents en duia a sobre

Una bosseta de cocaïna rosa.
Una bosseta de cocaïna rosa. arxiu

La ‘cocaïna rosa’ ja no és testimonial. Almenys a l’hivern, el ‘tusi’ s’ha convertit en un estupefaent recurrent prop dels locals d’oci nocturn i en punts relacionats amb les festes lligades a les celebracions posteriors a les jornades d’esquí. Les enganxades policials de droga en consumidors ja no són excepcionals quan inclouen la denominada, també, ‘cocaïna dels rics’. Tot sovint n’apareix en els controls que es fan.

El darrer cop que se n’ha trobat al país, per part de la policia, aquest cap de setmana  a prop d’un local d’oci nocturn de la parròquia de Canillo, durant una de les quatre detencions que hi ha hagut aquests darrers dies en relació amb els delictes contra la salut pública. En global, i al marge de l’arrest ja avançat per l’Altaveu d’una turista per agredir a una clienta de la mateixa discoteca on es trobava la matinada de dissabte, el cos d’ordre ha practicat onze arrestos.

Per possessió de productes estupefaents, s’han detingut quatre persones no residents al Principat. Primerament, divendres, a la frontera del riu Runer, un home no resident de 20 anys amb 6 pastilles d’èxtasi i 0,4 grams de cocaïna. Pel que fa a dissabte i diumenge, es van detenir 3 persones més a proximitats de locals nocturns. El primer, un home de 26 anys al Pas de la casa en possessió de 0,5 grams de ketamina. Els altres dos, homes de 20 i 28 anys a la parròquia de Canillo amb 1,9 grams de ‘tusi' i 0,7 grams d’MDMA respectivament.

Quant a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, durant el cap de setmana s’han arrestat un total de set persones, d’edats compreses entre els 23 i 41 anys, amb taxes d’1,18 a 1,67 g/l. Tanmateix, dos d’ells van donar positiu a la prova de tòxics salivar.

Comentaris (7)

Trending