Un centenar llarg de joves s’organitzen per Whatsapp per fer un botellot a Sant Julià

Veïns d’Aixirivall alerten la policia dels aldarulls que provocaven els concentrats, amb més de mig centenar de cotxes aparcats entorn del berenador de la Peguera, alguns dels quals fent maniobres perilloses a la carretera

La cita pel botellot era al berenador del Coll de la Plana, a la Peguera.
La cita pel botellot era al berenador del Coll de la Plana, a la Peguera.

Aproximadament un centenar de joves s’han aplegat la passada matinada al berenador de la Peguera, a Sant Julià de Lòria. L’objectiu? Celebrar un botellot prèviament organitzat. De fet, una bona part d’ells s’havien mobilitzat a través d’un grup de Whatsapp, tal com han explicat a alguns dels policies que han fet controls a la zona, alertats pels veïns de la situació, amb música a tot drap i cotxes a la carretera, alguns dels quals realitzaven maniobres d’un risc considerable.

Els avisos de diferents residents de la zona haurien anat arribant a la centraleta de la policia entre les dues i les tres de la matinada. Llavors, diverses patrulles del cos d’ordre s’han traslladat a la zona i no han trigat gaire a contrastar quina era la situació. Entre 120 i 150 joves es trobaven reunits al berenador de la Peguera -espai, per cert, objecte de múltiples bretolades des que va ser restaurat ara fa uns mesos-. Al llarg de la carretera hi havia més de mig centenar de vehicles.

Alguns dels joves han escridassat els agents del cos d’ordre que han anat a la zona, fet pel qual s’ha optat per no intervenir per dissoldre la festa i muntar únicament controls preventius

També s’ha constatat que molts dels participants estaven consumint begudes, en molts casos alcohòliques. No cal dir que, de mesures anti Covid-19, poques n’hi havia. A banda, també s’ha comprovat que el volum de la música era molt elevat. En definitiva, clares vulneracions tant de la normativa sanitària com de la Llei de seguretat pública.

La policia, però, ha optat per fer controls preventius i no intervenir en plena festa. Un dels motius d’aquesta decisió rau en el fet que un cop han vist als agents, alguns dels participants els han començat a escridassar. S’ha entès que actuar podria comportar perfectament que fos pitjor el remei que la malaltia.

Durant el control, algun dels joves no haurien tingut cap problema a explicar als agents com s’havia convocat el botellot. S’havia fet servir les xarxes socials. I, més concretament, a través d’un grup de Whatsapp. En ell s’assegurava el compromís que si es deixava brut l’espai es netejaria al llarg del dilluns, aspecte que, per ara, Altaveu no ha pogut confirmar que s’hagi complert.

Al cap d’una estona, i tenint clar que la intervenció quedava descartada, les patrulles policials s’han retirat poc després. No podia intervenir ni el grup de manteniment d’ordre ni el de suport, que no està encara del tot operatiu.

Aquest no és pas l’únic botellot del qual es té constància al país al llarg del cap de setmana. La matinada de dissabte a diumenge, a Ordino hi hauria hagut un altre. En aquest cas, però, més allunyat de zones amb habitatges, fet que hauria evitat les queixes. Tot fa pensar que l’espai escollit hauria estat el bererenador dels Prats d’en Codina que, justament, va aparèixer tot ple de brutícia.

Comentaris (32)

Trending