El cap de la suposada falsa acadèmia de ‘trading’ desmantellada el 2021 renuncia a viure al país

Immigració ha iniciat el procés de anul·lació de l’autorització de residència i treball per compte propi de Gonzalo Sapiña, que va ser detingut fa dos anys i mig acusat d’un delicte d’estafa i que continua processat per aquest cas

Una imatge d'arxiu de Gonzalo Sapiña.
Una imatge d'arxiu de Gonzalo Sapiña. arxiu

El cap de la suposada falsa acadèmia de ‘trading’ que va ser desmantellada el 2021 en el marc d’una operació policial europea que a partir de llavors agafaria volada, Gonzalo Sapiña, ha renunciat a viure al país. Malgrat que quan va ser detingut el gener de fa dos anys i, posteriorment va quedar en llibertat, va assegurar que es mantindria al país -i fins i tot s’hi va casar per poder legalitzar la situació de la seva parella- finalment ha decidit tocar el dos. Suposadament, la seva situació judicial no el compensa.

Sapiña continua processat per, entre d’altres, un presumpte delicte d’estafa que protagonitzaria venent suposats cursos de Forex, que de fet, el nom d’aquest sistema inversor és el que va donar nom al cas que també va comportar la detenció de cinc companys seus més, encara que només tres serien també inculpats. Mentre Sapiña i la seva parella vivien en un xalet d’Escaldes, la resta de creadors de contingut, suposats empleats de l’influencer, s’estaven de forma al·legal en un immoble just a tocar del col·legi Sant Ermengol.

Captura de pantalla 2022 11 21 a las 13.56.46

Relacionat

Gnz Academy o una ‘màquina’ d’atraure des d’Andorra víctimes per a una estafa internacional

Sapiña, que ha intentat remuntar el seu negoci de cursets sobre inversions en criptomonedes, no estaria residint actualment els dies que són necessaris al Principat. De fet, segons les fonts consultades, ja no tindria interès en residir a Andorra i això ha portat el departament d’Immigració a iniciar l’expedient d’anul·lació de l’autorització de residència i treball per compte propi que al seu dia se li havia atorgat. De fet, ja quan se’l va detenir i processar se li va incoar un expedient d’expulsió que va aconseguir jurídicament aturar.

Malgrat que marxi del país, la causa en contra seva continuarà endavant ja que Sapiña continua processat per, com a mínim, un delicte d’estafa continuada i un altre de blanqueig de diners. A través de Gnz Trading o Gnz Academy atreien víctimes cap al que s’ha qualificat com una estafa d’abast internacional. El negoci de Sapiña suposadament va aconseguir uns ingressos d’un milió i mig d’euros en un any i mig.

El jove influencer sempre ha defensat que la seva activitat era totalment legal i que ell realment oferia els cursos que venia per les xarxes socials i per les quals cobrava uns diners als interessats en aprendre tècniques d’inversió en el mercat de les criptomonedes i afins. La causa a Andorra va iniciar-se a causa d’unes denúncies d’uns afectats de la Seu i de Puigcerdà.

Comentaris (6)

Trending