Una caiguda lliure des de dotze metres per la suposada desesperació per obtenir cocaïna

La policia continuarà investigant el cas després que la Batllia hagi alliberat la dona presumptament implicada en l’afer -la víctima pretenia accedir al seu pis quan es va precipitar- però li hagi retirat el passaport i l’obligui a presentar-se cada primer de mes a la seu judicial

L'edifici on van passar els fets amb la decoració nadalenca encara en primer terme.
L'edifici on van passar els fets amb la decoració nadalenca encara en primer terme. Toni Solanelles

La policia podrà continuar investigant el cas ‘Carlemany 51’. Per la caiguda que manté en situació molt crítica el lauredià de 39 anys i per la moguda com a mínim de drogues que hi havia en aquell edifici. Com a mínim al quart pis, que és on pretenia accedir el ferit i on vivia la dona detinguda moment després de l’accident i que aquesta mitjanit passada ha estat alliberada després de ser acusada formalment per l’autoritat judicial de ser sospitosa de traficar amb droga. L’home va caure d’una dotzena de metres i es va estampar literalment contra el terra.

La víctima, que es debat entre la vida i la mort a Sant Pau, sense que els metges tinguin gens clar hores d’ara quina seria la seva situació si se salva, pretenia accedir al domicili de la dona quan va caure. De fet, els veïns de l’immoble coneixien l’home de veure’l per allí tot i tenir clar que formalment no hi vivia. Sí que hi passava algunes nits. Suposadament, la detinguda i ara processada i el ferit mantenien una relació sentimental que ella va negar a la Batllia, més enllà que la dona era, suposadament, qui li aconseguia la cocaïna amb la qual flirtejava des de fa temps el ferit. I també la noia, dominicana de 30 anys resident al Principat des fa quatre anys i amb feina estable.

L'edifici on van passar els fets.

Relacionat

Un afer de drogues ‘s’amaga’ rere la caiguda accidental a Carlemany

Quan van passar els fets, la dona no era a casa. Estava treballant. I l’home ho havia de saber perquè la relació era força constant. Davant la desesperació suposadament causada per la necessitat de droga -una circumstància, però, que només podria respondre amb exactitud la víctima de la caiguda-, l’home va voler accedir al domicili sí o sí. Ningú no va respondre a les trucades del lauredià tot i que se sospita que al pis hi havia els fills de la dona, un nen i una nena de 5 i 8 anys.

L’home que acabaria precipitant-se al buit va mirar d’entrar al pis, al quart pis de Carlemany 51, a través d’una finestra que donava al celobert. Però va calcular malament i va caure barres avall, amb un resultat fatal. Tant que inicialment se’l donava per mort. Una vegada els investigadors van poder accedir al pati interior una vegada va ser retirat el ferit, van tenir clar l’accidentalitat de la caiguda. I al cap de poc van començar a lligar caps a partir del que feia un temps que investigava el grup de drogues i les moltes queixes que havia rebut, per exemple, el servei de circulació escaldenc.

Una estona després dels fets, es va presentar al lloc la dona que acabaria detinguda. Ho va fer acompanyada d’un home que es va desvincular de tot. Certament, al quart pis hi viu l’ara processada amb els seus fills menors. Però diverses fonts asseguren que en determinades hores o dies, el tràfec de veïns i forasters cap aquell domicili era notable. De fet, era de domini públic tot i que no hi havia les proves suficients que la dona feia suposats tripijocs amb estupefaents, encara que dissabte els investigadors no van poder recuperar mostres significatives de droga.

DECISIÓ JUDICIAL

La dona va ser detinguda acusada de traficar i de consumir. Després de passar dues nits a les cel·les del despatx central de la policia, finalment aquest dilluns a la tarda va ser posada a disposició judicial. Va començar a respondre davant el batlle de guàrdia poc abans de les 10 de la nit i va sortir de la seu judicial vers la mitjanit. Processada. Per tràfic i per consum. La Batllia li ha retirat el passaport i el document d’identitat i li ha prohibit sortir del Principat.

L'edifici on van succeir els fets, la caiguda i la detenció.

Relacionat

La policia deté la dona que suposadament subministrava de cocaïna l’home que va caure a Carlemany

A més, li ha imposat l’obligació d’haver-se de presentar cada primer de mes a la Batllia. L’última condició que li va imposar l’autoritat judicial per deixar-la ara per ara en llibertat és que se sotmeti a un tractament de desintoxicació dels estupefaents i que periòdicament reporti a la Justícia els informes de seguiment que els especialistes de la unitat de conductes addictives (UCA) vagin emetent. Si no compleix aquestes tres condicions podria haver d’ingressar al centre penitenciari.

El fet que no hagi estat jutjada per la via ràpida dóna marge tant a la Justícia com a la policia per continuar investigant. I mirant d’aclarir el vincle del precipitat amb la dona i quins negocis duia a terme la processada en un pis que, això sí, està impecablement cuidat. Sense cap mena d’element que pugui evidenciar deixadesa ni res per l’estil. Ara bé, que la dona feia temps que se sabia que tenia una doble vida era de domini públic en diversos ambients. I que la víctima tenia problemes amb les drogues, entre altres, també se sabia. Els veïns ho tenien més que clar i havien advertit moltes vegades de la situació.

Comentaris (4)

Trending