La caiguda d’una ampolla des d’un balcó origina una batussa a cops de navalla al Pas de la Casa

La policia va haver de detenir un resident i un turista que van protagonitzar una baralla amb força violència la matinada de dissabte

Vehicles de policia al Pas de la Casa.
Vehicles de policia al Pas de la Casa.

Una ampolla que encara no se sap -o almenys així consta- qui va llançar aparentment des d’un balcó del Pas de la Casa va ser l’origen d’una baralla que va implicar dos grups de persones i que, sobretot, va tenir un resident i un turista com a malaurats protagonistes. Malgrat que la batussa va tenir moments de molta tensió, la presència d’una navalla l’hauria pogut fer encara més greu del que va ser.

Els fets van succeir la matinada d’un dissabte amb força afluència de gent a la localitat fronterera i moltes ganes de gresca i alcohol, entre altres. Segons algunes fonts, suposadament algun veí que estava fart del soroll que hi havia a la via pública hauria deixat anar una ampolla des d’un balcó. Les fonts consultades han assegurat que no s’hauria pogut identificar qui va llançar la botella. El que sí que és clar és que dit objecte va anar a parar al costat d’un grupet de persones del país.

Els arrestats van ser un resident d’una quarantena d’anys i un turista d’una trentena. Al primer se li va atribuir un delicte contra la integritat física per les lesions causades, el mateix que també es va imputar al turista. En canvi, al resident se'l va acusar a més a més d'un delicte contra la seguretat col·lectiva pel port d'arma i un altre contra la salut pública perquè duia una mica de cocaïna

El fet va ser que una de les persones al costat de la qual va anar a petar l’ampolla es va enfilar per les parets i sense atendre suposadament a raons es va anar a encarar a un altre grup de persones on es pensava -o així ho han indicat fonts coneixedores del cas- que hi havia l’autor del llançament. I no va anar a demanar explicacions pas en so de pau, no. Ben al contrari. Amb una navalla a sobre i voluntat d’usar-la.

De fet, la va esgrimir, la va brandar i la va usar -almenys aparentment, perquè el ganivet, de petites dimensions, no va ser trobada- causant algunes ferides en un braç i una cama que van necessitar punts de sutura a un turista que hi havia entre els que suposava que caldria buscar l’autor del llançament de la botella. Els turistes, i especialment un d’ells, davant el suposat atac no es van pas quedar de braços creuats, i després d’aconseguir prendre-li el ganivet es va abraonar sobre seu i el va colpejar deixant-li la cara literalment com un mapa.

La policia va haver d’intervenir i detenir els dos homes que van protagonitzar els moments més tensos de la batussa. Un resident d’una quarantena d’anys i un turista d’una trentena. Al primer se li va atribuir un delicte contra la integritat física per les lesions causades, el mateix que també es va imputar al turista. En canvi, al resident se'l va acusar a més a més d'un delicte contra la seguretat col·lectiva pel port d'arma i un altre contra la salut pública perquè duia una mica de cocaïna.

Durant la jornada d’aquest dissabte tots dos van passar a disposició judicial i van ser condemnats per la via ràpida encara que de manera condicional. Divuit mesos el resident, que en no tenir antecedents es va estalviar haver de fer alguna part de la pena en reclusió ferma, i tres mesos el turista, al qual se li va tenir en compte que havia actuat en part en defensa pròpia.

Comentaris (9)

Trending