Un ‘Black Friday’ perillós

La policia alerta d’un missatge fraudulent viral que simula una campanya d’Iberia amb motiu d’aquesta campanya

L'avís fet per la policia.
L'avís fet per la policia.

En pocs dies s’ha de celebrar el ‘Black Friday’, aquella ja popular jornada de descomptes per part dels comerços importada dels Estats Units. Compte, però, que no totes les ofertes són reals. Algunes de les que es reben poden ser, directament, fraus. Així ho ha avisat la policia a través d’una alerta a les xarxes socials. Es tracta d’un missatge on se suplanta Iberia, tot oferint bitllets gratuïts.

En el fals anunci es parla d’una “oportunitat que s’està esgotant”. Per aprofitar-la, cal respondre un qüestionari i, lògicament, anar a una direcció. El ganxo és l’oferiment de dos bitllets d’anada i tornada per viatjar per Europa, que es posarien a disposició dels usuaris que participessin en la suposada enquesta aprofitant la campanya pel ‘Black Friday’, que s’ha de celebrar el pròxim 25 de novembre.

La policia ha alertat que es tracta d’un frau i que aquest s’ha fet viral. La mateixa companyia aèria, recorden, ja ho ha denunciat i ha advertit que només fa campanya d’aquesta mena a través dels seus canals oficials.

Per això, són únicament dues les accions que cal fer en cas d’haver rebut el missatge. Primer, no compartir-ho amb ningú més. I, en segon lloc, eliminar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending