Una avaria en l’alarma antiincendis obliga a desallotjar l’Escola andorrana de la Massana

Cinc vehicles dels bombers amb deu efectius en total s’han desplaçat al centre escolar i després de verificar que tot era un fals avís s’ha tornat a restablir la normalitat

Un camió escala dels bombers tornant al parc després d'un servei.
Un camió escala dels bombers tornant al parc després d'un servei. Toni Solanelles

Una avaria en l’alarma antiincendis a l’Escola andorrana de la Massana ha obligat a desallotjar durant poc més d’una hora el centre educatiu. Tot ha quedat en un ensurt. Però els bombers s’han hagut de desplaçar a l’escola -amb dotacions de la mateixa parròquia i del parc central de Santa Coloma- després que la direcció del centre, seguint els protocols, hagi hagut d’activar els protocols.

L’alarma s’ha activat pels volts de les 11 del matí i seguint el protocol establert s’ha procedit a evacuar l’escola mentre els bombers es desplaçaven cap a l’indret. S’hi han adreçat dos camions de foc, un camió escala, una ambulància i un cotxe lleuger amb el cap de guàrdia. A banda d’això, dues patrulles de la policia i diversos agents de circulació de la Massana també s’han desplaçat a la zona.

Una vegada han arribat els bombers a l’escola han procedit a seguir allò que marcava l’alarma. De seguida s’ha vist que el missatge que donava l’aparell no era correcte. Tot i això s’ha procedit a comprovar tots els espais i, en especial, allí on l’alarma marcava que hi havia la incidència, al semi-soterrani. Efectivament, no hi havia res.

No és inhabitual, tot i que no hauria de passat, que els detectors de fum s’embrutin i acabin confonent una cosa amb l’altra i s’activi l’alarma. Probablement aquest hauria estat el cas. En tot cas, abans que els bombers donessin per finalitzada la intervenció i retornessin a les aules tots els desallotjats, tècnics de la centraleta d’alarmes ja estaven treballant en la reparació de l’aparell.

Comentaris (1)

Trending