Avança la denúncia per un delicte de lesions greu per imprudència per l’atac dels gossos a l’Empordà

Els mossos, davant dels quals el resident andorrà mossegat va interposar la corresponent denúncia, ja han lliurat el dossier al jutjat de Figueres, que haurà de dirimir sobre les responsabilitats del propietari dels animals

El cas ja està als jutjats de Figueres.
El cas ja està als jutjats de Figueres. ARXIU

La investigació en relació amb l’atac que dos gossos van proferir a principi de juliol a un resident andorrà amb un habitatge d’estiueig en una urbanització de Sant Pere Pescador avança. La denúncia que al seu dia el jove va interposar contra el propietari dels animals ja ha fet efecte. De fet, els mossos, que després d’una primera intervenció de la policia local de la localitat empordanesa, es van fer càrrec del cas, ja han tramès al jutjat de Figueres el corresponent atestat.

Segons fonts coneixedores del cas, la policia catalana acusa l’amo dels dos animals, que en principi van ser sacrificats vist que no era el primer cop que es llançaven contra una persona i li proferien mossegades, d’un delicte de lesions greus per imprudència. Caldrà veure ara quina posició adoptarà el jutge que hagi de dirimir sobre la qüestió, encara que sembla una mica aviat perquè hi hagi una decisió final. Almenys, sobre l’eventual indemnització que pugui pertocar, si escau, al ferit.

El jove va haver de ser traslladat a l'hospital de Figueres.

Relacionat

Greu atac a mossegades de dos gossos a un resident mentre feia fúting a l’Empordà

I és que segons les fonts consultades, les lesions que va sofrir el jove, que va requerir desenes de punts de sutura entre altres atencions, encara no s’han acabat de consolidar. I fins que no es consolidin, no es pot observar l’abast de tot plegat i, per tant, fixar exactament l’impacte del dany sofert. Abans, però, caldrà que el jutge observi la responsabilitat del propietari en tota la causació del dany. Sinó, també hauria de poder operar a nivell civil l’assegurança respecte dels animals. Ara per ara, però, el cas es troba per la via penal.

El jove va ser mossegat especialment als braços i a l’esquena quan els dos gossos, mascle i femella, el van atacar mentre estava fent fúting en un camí que transcorre paral·lel al riu Fluvià i a tocar de la urbanització Bon Repòs, que és on s’està la família del noi quan passa dies a Sant Pere Pescador. L’atac ja havia tingut un precedent uns dies abans, quan els cans ja s’havien escapat del terreny on estaven tancats.

Una imatge aèria de la zona on van passar els fets, al camí que voreja el riu a l'altura de l'illeta que queda enmig del Fluvià.

Relacionat

“Si no hi hagués hagut el riu, no estaria aquí”

El noi es va haver de llançar al riu per intentar desfer-se dels gossos. La femella s’havia quedat literalment enganxat al jove amb les dents i el va seguir a l’aigua. El clàxon de la furgoneta d’un home que conreava un hort per la zona va ser decisiu per acabar d’espantar els gossos i que aquests marxessin. El propietari dels mateixos els havia traslladat a la parcel·la de Sant Pere Pescador des de Cadaqués, on els tenia quan van protagonitzar un primer incident violent.

Comentaris (1)

Trending