Amenaça de matar dos policies si no li entreguen el fusell assegurant que porta una pistola

Els uniformats van haver de contenir l’home, un resident brasiler de 30 anys, que va acabar atès a la planta hospitalària de salut mental

Un rètol indicador del centre de salut mental.
Un rètol indicador del centre de salut mental. Toni Solanelles

Fora de sí, i assegurant que portava una pistola i que estava disposat a usar-la, es va dirigir a una patrulla de policia exigint que els lliurés el fusell que estava convençut que duien. La seva insistència va ser tal que els uniformats van haver d’acabar reduint l’home, un resident brasiler de 30 anys, per evitar mals majors. Els funcionaris des de bon principi van tenir clar que o bé estava sota els efectes d’alguna substància estupefaent o es trobava enmig d’una reacció equiparable a un brot psicòtic.

Els fets van succeir aquest dilluns al migdia segons que ha pogut confirmar l’Altaveu a l’altura del número 56 de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes. El jove no era conegut pels agents ni, segons les fonts judicials consultades, tenia cap antecedent rellevant de cap mena. De fet, per la naturalesa de la reacció ni tan sols se’l va detenir. Sí que se’l va retenir i reduir sense que l’home, que més enllà de les paraules en cap moment va fer cap moviment perillós, prestés gaire resistència.

En cap moment hi va haver forcejament. Sí que el controlat va insistir vehement en què volia saber on els policies tenien l’arma llarga, el fusell, i n’exigia la seva entrega. En aquest marc, enmig de les peticions, va arribar a amenaçar de matar els agents si no obeïen a la seva demanda. Malgrat el respecte que imbuïa la situació, els funcionaris en cap moment van donar credibilitat a les amenaces.

Una vegada contingut, els policies es van assegurar que l’home no portava cap arma. I tot seguit, més encara davant la proximitat del centre hospitalari, els agents van decidir traslladar l’home a l’hospital perquè se li fes l’oportuna revisió al servei de salut mental i s’adoptés les mesures oportunes, com ara un eventual ingrés a la planta d’hospitalització per a persones amb trastorns.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending