Una altra ‘mort solitària’ encén encara més l’alarma sobre els denominats ‘casos socials’

Aquesta tarda ha aparegut sense vida en una pensió d’Escaldes un home de cinquanta anys llargs del qual feia dies que la família, amb qui mantenia una relació distant, no en sabia res

Un cotxe de policia aquesta tarda en les immediacions de la pensió on s'ha hagut d'intervenir.
Un cotxe de policia aquesta tarda en les immediacions de la pensió on s'ha hagut d'intervenir. p. c.

La societat andorrana no guanya per ensurts i disgustos malaurats. Una altra ‘mort solitària’ torna a encendre l’alerta social al país.  Els serveis d’emergència han trobat a primera hora d’aquesta tarda el cos sense vida d’un home andorrà que vivia en una pensió d’Escaldes. Feia dies que l la família no sabia res d’ell i els pitjors auguris s’han fet realitat després d’haver de forçar la porta de l’estança on s’estava.

Tenia cinquanta anys llargs i una relació més aviat freda i distant amb la família. Pares, germans. Vivia sol i estava malalt. L’autòpsia que s’ha de fer aquest dijous ha de confirmar la mort per causes naturals de l’home, i també les hores que feia, perquè no es compta que sigui més, que l’ara difunt, originari d’Encamp i que en cap cas era ni havia estat conflictiu, havia perdut la vida.

En principi, segons alguns fonts, dimarts a la tarda se l’havia vist. Però més tard ja no. I tampoc aquest matí. I això ha fet malpensar els responsables de la pensió -que acull diverses persones amb dificultats socials o que tenen l’allotjament finançat a mode de prestació per l’administració-, que el solien veure baixar els matins.

Encara que tenia una certa xarxa familiar i social, per molt que no s’hi fes, és un cas més que s’acumula a una llista que comença a ser llarga en pocs dies de situacions poc agradables que acaben de manera tràgica. Des de persones que s’han llevat la vida en gran mesura degut a les dificultats socials per les quals passaven a ciutadans relativament joves, o joves com era el cas, que acaben morint sols i no pas en les millors condicions.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending