Alerta d’un intent de pesca de dades amb un correu suplantant Andorra Telecom

APDA, policia i la mateixa companyia adverteixen que es tracta d’un missatge fals, ja que mai es demana informació personal per mail

El correu electrònic, on es demanen dades personals suplantant Andorra Telecom.
El correu electrònic, on es demanen dades personals suplantant Andorra Telecom. APDA

Andorra Telecom, la policia i l’Agència de Protecció de Dades (APDA) han advertit d’un intent de robar dades suplantant el perfil de la companyia de telecomunicacions. En concret, a través de l’enviament d’un correu electrònic suplantant la identitat de la societat pública. Des dels tres organismes es recorda que en cap cas s’ha de donar aquesta informació, ja que Andorra Telecom mai la demana via mail.

L’alerta l’ha donat l’APDA, mitjançant un missatge a les xarxes socials. En ella es remarca que si es rep un correu electrònic suposadament d’Andorra Telecom, no s’ha de fer clic a l’enllaç. Es tracta, deixen clar, d’un frau que persegueix l’objectiu d’obtenir dades personals.

L’agència recorda que Andorra Telecom no demana mai validació de dades a través de correu electrònic. Per tant, és una clara suplantació d’identitat. Des del compte oficial a Twitter de la policia també s’ha fet l’alerta després d’haver rebut consultes i es demana que “no es piqui”, ja que “una entitat seriosa mai enviaria un mail com aquest”.

Per altra banda, Andorra Telecom també treballa per solucionar una incidència que s’ha detectat als terminals IPhone. En concret, si es truca a un número curt, es deriva al 112. Des de l’empresa es recomana reiniciar el mòbil i, de fet, s’indica que el problema també podria estar afectant altres terminals.

Etiquetes

Comentaris

Trending