Allotjats en un hotel els ocupants d’un pis de Fiter i Rossell malmès per un incendi

El foc iniciat en una cuina d’un primer pis del número 89 de l’avinguda escaldenca ha obligat a evacuar inicialment les dues plantes de l’immoble i la ferum a cremat i el fum que s’ha vist a la zona ha alarmat durant una estona els veïns

Un camió dels bombers estacionat en el lloc de l'incendi amb veïns desallotjats fora al carrer.
Un camió dels bombers estacionat en el lloc de l'incendi amb veïns desallotjats fora al carrer. g. p.

Un avís de foc a la part alta de l’avinguda Fiter i Rossell ha obligat a un important desplegament de cossos de seguretat a la zona. Després de gairebé dues hores d’actuació, finalment vist l’impacte que el foc i el fum han tingut en el pis on s’ha originat tot, s’ha hagut de decidir allotjar temporalment els seus tres ocupants en un hotel de la parròquia. Sortosament no hi ha hagut danys personals.

Justament, el fum que ha generant l’incident ha estat ben visible a la zona i ha generat alarma entre els veïns. També ha obligat a tallar el trànsit a la via, tant de sortida cap a la Massana com d’entrada a Escaldes-Engordany. La ràpida actuació dels bombers ha servit perquè tot plegat no anés més enllà d’un ensurt. Però un ensurt seriós i preocupant i que ha tingut més impacte malauradament que molts altres focs que es prenen en cuines.

L’avís s’ha rebut poc després de les vuit del vespre. Ràpidament, s’han desplaçat efectius del cos de bombers, amb camions tant de la caserna de Santa Coloma com de la de la Massana. També s’han mobilitzats dos cotxes del servei de policia i dos dels urbans de la parròquia, així com ambulàncies del SUM. L’alerta sortiria, segons testimonis contactats per Altaveu, del número 89 de l’avinguda i s’ha generat una gran quantitat de fum a tota la zona.

Efectius de bombers al lloc dels fets.
Vista general de la zona on hi ha hagut l'incendi.

Aquest ha estat generat pel foc, que s’ha declarat en el primer pis de l’immoble, un edifici d’habitatges. Justament, una de les primeres tasques que s’han fet a l’arribar ha estat desallotjar bona part els veïns. Segons les fonts consultades, les flames han estat controlades en poca estona però han estat cremant uns quants minuts més. Cap a la zona també s’ha desplaçat la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili.

Poc després de les 9 de la nit, els bombers ja obrien les estances de l’edifici per procedir a ventilar les dependències especialment afectades pel fum, mentre sanitaris atenien dues persones que haurien estat afectades per la inhalació de la fumera. A nivell d’impacte humà, sortosament no s’han hagut de lamentar incidències de rellevància. Això no treu que el pis de la primera planta on s’ha iniciat tot plegat sí que ha quedat malmès.

En efecte, la cuina i el menjador de l’esmentat habitatge han quedat molt destrossats pel foc. I la resta del pis ha quedat molt afectat també pel fum. Inhabitable doncs, els seus ocupants han estat traslladats en coordinació amb Protecció Civil cap a un hotel de la parròquia fins que es decideixi que cal fer amb el seu pis i si poden anar cap a un altre indret. Els bombers farà rondes les properes hores per assegurar-se que no hi ha cap més problema en el pis afectat.

Comentaris

Trending