Els afectats per l’incendi d’Auvinyà han estat reallotjats en un hotel de Sant Julià

Encara es desconeixen les causes i els pèrits hauran de fer una inspecció més a fons que no han pogut efectuar aquest dilluns

Comentaris

La casa ha patit importants danys materials.
La casa ha patit importants danys materials.

Els dos habitants del xalet d'Auvinyà que ha patit un incendi aquest dilluns al matí han estat reallotjats en un hotel de l'avinguda Rocafort de Sant Julià de Lòria. Es tracta d'un matrimoni francès que resideix des de fa molts anys a Andorra i que no han sofert cap ferida.

Els dos residents han pogut sortir pel seu propi peu del xalet mentre els veïns intentaven apagar les flames amb extintors. Ràpidament un helicòpter s'ha afegit a les tasques d'extinció. El vent que bufava amb molta força i l'estructura de fusta ha estat determinants per a la propagació de les flames. Encara no han trascendit les causes de l'incendi. El pèrit ha fet una primera visita aquest mateix dilluns al matí però ha de tornar demà dimarts per fer una inspecció més a fons.

Els bombers han rebut l'avís a les onze del matí. La dispersió de cases, les carreteres d'accés estretes i amb pendent i la manca de senyalitzacions han dificultat l'arribada dels diversos serveis, que en alguns casos han hagut d'anar acompanyats pels agents comunals. El xalet que ha patit l'incendi està ubicat molt a prop de l'església de Sant Romà d'Auvinyà i al costat de l'accés al camí del Mas que uneix aquest poble lauredià amb Aixirivall.

Les flames cremen de forma ben visible a la part alta del xalet.

Relacionat

Apagat el foc declarat a un xalet d’Auvinyà que ha patit seriosos danys

Durant les tasques d'extinció, els bombers han patit un problema amb el subministrament d'aigua a l'electro vàlvula, que ha quedat resolt ràpidament. A banda de la casa, l'incendi també ha afectat una part de vegetació, cosa que ha obligat a intervenir immediatament els bombers tenint en compte la situació de sequera. A davant de la casa s'ha quedat una brigada de guàrdia per prevenir una possible revifada de les flames.

A primera hora de la tarda han fet acte de presència empleats de la Mùtua Elèctrica que han comprovat que el comptador no havia patit cap desperfecte però tot això han tallat per precaució el subministrament d'electricitat.

Comentaris

Trending