Acudeix al despatx central a demanar explicacions sobre la detenció del germà i acaba també arrestat

Els fets van passar la matinada de dissabte després que es controlés a l’avinguda Tarragona un conductor que va donar positiu d’alcoholèmia (2,03) després d’escapolir-se d’un control d’agents de circulació

El despatx central de la policia.
El despatx central de la policia. Toni Solanelles

Altes hores de la matinada de dissabte. Quarts de cinc per ser exactes. Dos homes entren enutjats, esparverats, indignats, al despatx central de la policia, a l’edifici de l’Obac. Demanen explicacions -per l’intèrfon- sobre la detenció d’un amic seu, de fet, germà d’un d’ells. L’arrest s’ha produït, fa o no fa, una hora abans. Un dels dos companys -el germà del primer detingut- de les explicacions es posa tan pesat i, no només això, agressiu i faltant el respecte als funcionaris que acaba també detingut. Dos al preu d’un.

El primer arrest s’havia produït a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. Arran d’un control policial que va donar com a resultat un positiu més que notable (2,03) d’alcoholèmia. Era pels volts d’1/4 de 4 de la matinada de dissabte i en superar el 0,8 (de grams d’alcohol per litre de sang), els agents van procedir a l’arrest de l’home per un delicte contra la seguretat col·lectiva. Vaja, posar en perill altres conductors pel fet d’anar al volant amb més alcohol del permès.

De fet, per a més inri, el jove, un turista de 30 anys, s'havia escapolit d'un control dels agents de circulació d'Andorra la Vella que el van voler aturar en advertir d'una infracció. Finalment el va aturar la policia i el va detenir pel positiu d'alcohol i la negativa a realitzar la prova de tòxics.

Fa o no fa una hora després, altius, els dos amics del primer arrestat (un d'ells germà, ja s'ha dit), el de l’alcoholèmia, acudeixen a demanar explicacions. I com que els funcionaris que hi havia a la comissaria no les donen -perquè la policia no dóna explicacions, i perquè els sol·licitants no eren ningú per demanar-les-, l’enuig dels amics va a més. I les dedicatòries als funcionaris, també. Fins que va haver d’intervenir formalment una patrulla, que van acudir a la porta de l’intèrfon des del qual cridaven i demés. 

Un dels dos companys va rebaixar els fums en veure els uniformats i va cessar en el seu ímpetu. Però l’altre, de 24 anys, va continuar i  continuar. Amb insults cada vegada més pujats de to. Fins al punt que els agents el van acabar detenint per un doble delicte. Un contra l’honor i l’altre contra la funció pública. En fi, més acusació encara que l’amic que va ser el primer en acabar a cel·les.

Comentaris (9)

Trending