S’activa una prealerta per un episodi de vent i neu

Es preveu que augmenti la intensitat a la tarda, amb ràfegues de 60 km/h al fons de la vall i de 100 km/h als cims

Mapa de l'alerta taronja per vent i neu.
Mapa de l'alerta taronja per vent i neu.

El departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest matí l’avís taronja per un episodi de vent. Es preveu que l’augment de la intensitat s’iniciï a la tarda, amb ràfegues de 60 km/h al fons de la vall i de 100 km/h als cims.

Durant la nit podria evolucionar i incrementar la força, arribant als 100 km/h als fons de vall i als 130 km/h als cims, i que progressivament tornaran a disminuir durant el divendres. La prealerta també indica que, fins demà al matí, es podrien acumular fins a 20 centímetres a 2.500 metres, 10 a 2.000 metres i cinc centímetres a 1.500. El vent reduirà la visibilitat, sobretot al nord del Principat, i pot crear noves plaques que poden provocar allaus.

Protecció Civil ha recomanat a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure. També que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals, així com abaixar les persianes durant els episodis forts de vent. S’han d’evitar les activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució al volant en cas de fer desplaçaments, tenint en compte que el vent pot limitar la visibilitat en les zones altres on hagi pogut nevar.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending