Stop Violències posa en funcionament una xarxa que ofereix suport a l'avortament

La iniciativa s’ha encetat, aquest dilluns, coincidint amb el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Presentació de la xarxa la Meri
Presentació de la xarxa la Meri
L'entitat feminista, Stop Violències, ha presentat aquest dilluns al Centre Cultural de la Llacuna la xarxa la Meri, "un espai de seguretat i confiança per a totes les dones que es crea amb la finalitat d'informar-les i assessorar-les sobre la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE) i els seus drets sexuals i reproductius des d'una perspectiva feminista". En l'acte també hi han participat altres entitats que donen suport a la causa i que per tant, s'uneixen en "la defensa dels drets de les dones"com l'Associació dels Drets Sexuals i Reproductius, Dret al propi cos i Marea Verda Barcelona.

Vanessa M. Cortés ha destacat també que es vol "vetllar per la seguretat i la confidencialitat" de les dones, així com incidir en les polítiques públiques de l'Estat. "Ha de ser una reclamació dels drets de les dones perquè aquests siguin una realitat i no paper mullat". La impulsora també ha explicat que la xarxa és una "manera de visibilitzar una realitat que succeeix Andorra", i de "posar cara i ulls al què passa".

La xarxa la Meri "ja fa temps que en realitat està en funcionament, però avui l'hem volgut fer visible i presentar-la",  precisament s'ha fet coincidir l'acte amb el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquesta línia, la presidenta d'Stop Violències ha explicat que a "Andorra s'incompleixen drets humans com ara el de la llibertat de consciència o el dret a una bona seguretat social". I ha afegit que "les dones tenim dret a què se'ns respecti les nostres decisions, i no s'està fent".

Vanessa Cortés ha afirmat també que es tracta de "dignitat" i que "el govern i l'església amb la seva doctrina ens la tenen segrestada". D'aquesta manera, ha reivindicat que "s'exigeix el dret a l'avortament" i que en cap cas, el copríncep episcopal "és una víctima", ja que Stop Violències no està en contra de cap religió, "sinó que estem en contra de la religió que ens censura". "És el bisbe qui ho està convertint en una guerra", ha manifestat.

El funcionament de la xarxa la Meri

La xarxa s'articularà des del Principat i les dones que necessitin ajuda es podran dirigir al telèfon 64 64 64, en què les consultes seran totalment anònimes. Es tracta doncs, d'un "funcionament fàcil" en què "s'acompanyarà la dona fins que ella decideixi que ja no ho necessita més". A més, Cortés ha explicat que en cap cas es tracta d'imposar una decisió, si no de respectar allò que la dona vol i ajudar-la.

Les entitats catalanes que s'han sumat a aquesta iniciativa també ajudaran a les dones que vulguin interrompre l'embaràs per tal que es puguin traslladar a Catalunya. Les representants de les associacions presents en aquest acte; Montse Benito, de Dret al propi Cos, Sílvia Aldavert, de l'Associació Drets Sexuals i Reproductius, i Grabiela Ripari de Marea Verda han parlat de la necessitat d'una construcció col·lectiva i de què "les dones ens hem d'acompanyar perquè s'està vulnerant els nostres drets, per tant ens hem d'enxarxar-nos i autogestionar-nos perquè els drets siguin efectius".
 

Comentaris

Trending