Stop Violències prepara un 8 de març participatiu sense notícies de la fiscalia pel ‘cas Cedaw’

L’associació convoca una trobada a la Llacuna dijous que ve per compartir idees sobre com commemorar el Dia internacional de les dones

-
-
Stop Violències posa en marxa “un procés participatiu” per decidir les activitats o iniciatives amb les quals commemorar el Dia internacional de la dona treballadora el proper 8 de març. Ho fa sense haver rebut cap comunicació per part de la fiscalia en relació amb els fets que li va posar en coneixement el Govern al tomb de la compareixença davant la comissió de l’ONU que lluita contra les discriminacions que afecten les dones (Cedaw).

L’associació que presideix Vanessa M. Cortés ha convocat una trobada per dijous que ve a les portes del centre cultural la Llacuna (19.30 hores) per tal de recollir les idees i els suggeriments d’aquelles persones que vulguin aportar el seu granet de sorra per a la celebració del 8-M. “Com cada any des d’Stop Violències sortim al carrer per reclamar els nostres drets i millorar la situació al país”, recorden des de l’entitat.

Les responsables de l’associació estan a l’expectativa de quines propostes poden rebre malgrat que elles ja en tenen algunes entre celles. I tot plegat sense tenir més notícies ni de la fiscalia ni de la policia. Vanessa M. Cortés va haver d’anar a declarar, fa ja alguns mesos, per la suposada desobediència d’una ordre -no envair la calçada- en el marc d’una marxa que van fer entre Encamp i Andorra la Vella. Però d’ençà de llavors no han rebut cap més informació.

De moment, tampoc no han tingut cap comunicació en relació amb el fet que el Govern va portar a la fiscalia manifestacions del col·lectiu, i especialment de la seva principal responsable, al tomb de l’avortament i altres consideracions, que van tenir el seu punt culminant amb la compareixença a Ginebra davant la Cedaw de la pròpia presidenta d’Stop Violències. Des de l’associació es considera que, almenys d’entrada, la posició de l’executiu es va tractar d’una maniobra “d’intimidació”.

Comentaris (1)

Trending