Un webinari dona eines a l'empresa familiar per superar la crisi provocada per la pandèmia

El psiquiatre Enrique Rojas Montes aposta per la resiliència, que és la capacitat de sobreposar-se a les adversitats

Comentaris

El psiquiatre Enrique Rojas.
El psiquiatre Enrique Rojas. Altaveu

El psiquiatre Enrique Rojas Montes ha participat aquest divendres al webinari de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) amb la conferència ‘No et rendeixis, la pandèmia és passatgera’. Ha donat eines perquè les empreses familiars puguin superar la crisi i ha apostat per la resiliència, que és la capacitat de sobreposar-se a les adversitats i a les situacions dolentes. Així mateix opina que s'ha de tenir paciència i aprendre de l'adversitat.

Rojas reconeix que "actualment hi ha una pandèmia sense precedents en què el món s'ha parat" però ha subratllat que "saber olvidar i superar les adversitats és salut mental". Assegura que el coronavirus "ha posat de relleu la fragilitat de la condició humana" i ha reconegut que "estem quiets en mig d'una crisi econòmica, política i social sense precedents, però cal tirar endavant".

En relació a la resiliència, ha recordat que està demostrat que la resiliència d'una persona és major quan compta amb almenys una bona relació afectiva amb una persona. "La capacitat humana es la de sobreposar-se als moments difícils", ha dit, i considera que "aquests moments serveixen per a reaccionar i aquesta pandèmia no serà una excepció". Ha fet cites de clàssics com Aristòtil i Sòcrates. També ha exposat algunes frases de Tomàs Moro i ha esmentat els exemples d'Albert Llovera o Nelson Mandela que "són persones que han aconseguit superar l'adversitat i triomfar".

El psiquiatre és autor del llibre 'No te rindas'. N'ha publicat una quinzena i ha venut més de tres milions d'exemplars.En l'àmbit professional ha indicat que "el líder és aquell que sap contagiar el seu entusiasme als altres". Nascut a Granada el 1947, és un dels psiquiatres espanyols més populars.

Etiquetes

Comentaris

Trending