Vuit de les més de quaranta reclamacions contra Setter Digital es van resoldre amb un acord amistós

Consum confirma que les peticions fetes pels usuaris de la plataforma de formació en màrqueting en línia s’han arxivat totes després de tractar-les en bloc

Imatge d'un vídeo promocional de Setter Digital.
Imatge d'un vídeo promocional de Setter Digital. ARXIU

El departament de Consum ha confirmat que les reclamacions fetes per més de quaranta usuaris de la plataforma de formació en línia Setter Digital “no procedeixen”. El departament governamental ha analitzat en bloc totes les demandes i les ha arxivat al mateix temps. Amb tot, però, fonts oficials han assegurat que durant el procés d’anàlisi de les reclamacions vuit es van resoldre de manera amistosa per part de la companyia. És a dir, els responsables de Setting Digital van retornar, com a poc, els diners que havien abonat els clients en no estar segur d’haver complert amb allò establert.

En general, però, segons que han indicat les fonts oficials consultades, Consum ha arribat a la conclusió, després d’analitzar les reclamacions i la documentació aportada pels responsables de l’empresa, que no es pot dir que hi hagi publicitat enganyosa ni que la plataforma titularitat de la societat domiciliada a Andorra Retsinnal Group SLU no compleixi el que diu. En tot cas, Consum considera que entre les excepcions que operen en la legislació espanyola -els reclamants són tots espanyols- sobre els productes digitals i la lletra petita de tot plegat, el que proposa la firma dirigida per Enrique Moris no és incert.

Una imatge de Setter Digital.

Relacionat

Consum informa als alumnes del curs de ‘setter digital’ que la seva reclamació no pot tirar endavant

I com que els reclamants, tots, ja van iniciar la formació en descarregar-se els materials que se’ls subministrava a través de la plataforma, cal que completin la totalitat del curs abans de poder iniciar una reclamació per incompliment suposat de contracte. En el cas últim que no s’aconsegueixin els propòsits oferts per Setter Digital, a priori l’empresa té previstos els mecanismes de devolució d’allò desemborsat. Però inicialment i abans de res cal completar tot el procés.

En conseqüència, la reclamació impulsada per més de quaranta persones segons que han confirmat fonts de Consum ha quedat al calaix. I ja s’ha anat informant, com ja havia avançat l’Altaveu, als peticionaris. També s’havien fet arribar algunes queixes a la policia i fins i tot un veí de la Seu, que formava part dels afectats i el grup social que tenien creat en comú, hauria formalitzat una denúncia al despatx policial de Sant Julià. Però també aquesta via quedarà en no-res segons que ha explicat el propi denunciant.

Enrique Moris en una de les seves múltiples aparicions en vídeos al Youtube.

Relacionat

L’empresa dels cursos de ‘setter digital’ assegura que els reclamants no tenen dret a reemborsament

Amb tot, però, les indagacions policials no s’han acabat de tancar. Però seguiran el mateix camí que el mostrat per Consum i el dossier que es pugui elaborar acabarà en un calaix. I Moris podrà anar fent camí. És allò que diuen que en el país dels cecs… En principi els reclamants deixarien abandonarien el cas. Més quan algun d’ells hauria temut que l’empresa iniciés accions en contra seva. De fet, el titular de l’empresa hauria arribat a interposar una queixa a la policia indicant sentir-se objecte d’una campanya d’assetjament.

Comentaris (3)

Trending