Vilarrubla defensa l'esquí escolar com una activitat segura que no augmenta el risc de contagi

Ha subratllat que el seu ministeri va demanar l'assessorament del de Salut abans de posar en marxa la temporada

Comentaris

Una jornada d'esquí escolar de la temporada passada.
Una jornada d'esquí escolar de la temporada passada. ARXIU

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha afirmat que l'activitat de l'esquí escolar, que es va iniciar aquest dilluns, no suposa un augment en el risc de contagi entre els practicants. Ha subratllat que ell seu ministeri va demanar  l'assessorament del de Salut abans de posar en marxa la temporada.

Des de Salut van comunicar que l'activitat era segura perquè es compleixen tots els protocols sanitàris per prevenir el contagi de la Covid-19. Vilarrubla ha exposat que és una activitat a l'aire lliure i que l'únic moment amb un cert risc és durant el dinar però que hi ha prou distanciament. Ha volgut emfatitzar en la tradició i en la importància que té l'esquí éscolar a Andorra "perquè forma part del currículum dels escolars i és una pràctica que els aporta molts beneficis".

No obstant, si l'evolució de la pandèmia ho requereix, l'esqui escolar se suspendrà de manera immediata.  "El que cal és que des del ministeri se sigui prou àgils i ràpids en comunicar les diferents decisions que es vagin prenent". A banda de la crisi provocada per la pandèmia, l'esquí escolar es va iniciar amb polèmica després que  'Associació andorrana de monitors d'esquí reclamés al Govern que els escolars fessin les classes amb la tècnica andorrana i que aquestes siguin íntegrament en català.

Els monitors denunciaven que les polítiques i campanyes de sensibilització de l'executiu per a l'ús de la llengua oficial del país, així com la tècnica desenvolupada i treballada per l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d'Andorra (EFPEM) no es compleixen durant la pràctica de l'esquí escolar.


 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending