Les vendes de les grans superfícies superen un 7,5% les d’abans de la pandèmia

El gener han augmentat un 29,4 en relació al mes anterior i els productes més venuts són els d'alimentació

Carnisseria d'un centre comercial.
Carnisseria d'un centre comercial. ALTAVEU

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del 29,4%, a preus corrents, el mes de gener del 2022 respecte al desembre de l’any anterior. Si comparem les dades respecte al gener de l’any 2020 abans de la pandèmia, la variació és del +7,5% per aquest període. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística.

En  el desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el 19,9% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +39,3% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d’Espanya (+19,7%) i de la de França (+2,8%).

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el 26,1% al gener del 2022 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes deproductes alimentaris augmenten el +16,6% i les vendes de laresta de productes creixen el+35,9%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al gener del 2022 creix el 3,7% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 65% són dones i més del 93% disposa de contractes a jornada completa

Etiquetes

Comentaris

Trending