Les vendes de les grans superfícies cauen un 16,4% al desembre

Tot i la coincidència amb les festes de Nadal i l'habitual augment de compres, les de productes no alimentaris van baixar un 23%

Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial.
Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial. ARXIU

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall durant el mes de desembre del 2020 va experimentar una variació negativa del 16,4% a preus corrents respecte del mateix mes de l'any anterior. El preu corrent és la mesura econòmica d'una variable en un moment concretSi es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta, el grup d'alimentació es redueix en un 7,8% en comparació al període homòleg del 2019. Pel que fa a la resta de productes, s'experimenta una caiguda del 22,9%. 

Pel que fa a l'índex de venda a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, durant el desembre disminueix en el 17% en comparació a l'any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen en el 8,8% i les vendes de la resta de productes disminueixen el 23,3%. La xifra és la d'un mes on habitualment es fan més compres per la celebració de les festes de Nadal.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies al desembre del 2020 cau el 3,3% respecte del mateix període anterior. Un 61% són dones, el 39% restant homes, i més del 90% disposa de contractes de jornada completa. Pel que fa a les dades d'ocupació s'ha de tenir en compte que pel mes de desembre un 0,4% del total dels treballadors dels establiments enquestats estaven acollits a un ERTO. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending