Govern comptabilitza 13.000 obligats tributaris pendents de fer la declaració

Les rendes d'activitats econòmiques, l'impost de societats i el de rendes de no residents s'hauran de presentar obligatòriament de forma virtual

Comentaris

Jover i Hinojosa durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
Jover i Hinojosa durant la roda de premsa d'aquest dilluns. Altaveu

El departament de Tributs i Fronteres té 13.000 declaracions pendents d'obligats tributaris. En el cas de les rendes de treball són 8.800 i cal tenir en compte que el termini de presentació acaba el 30 de setembre. El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat que enguany hi ha 480 nous declarants. Fins ara s'han presentat unes 5.000 declaracions i han augmentat les realitzades de manera virtual. 

Jover, que ha comparegut acompanyat del director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa ha anunciat que els declarants de les rendes d'activitats econòmiques, l'impost de rendes de no residents i l'impost de societats hauran de fer la presentació obligatòriament de manera telemàtica.

Tot i això durant el mes de setembre es faran 7.500 declaracions de manera presencial. Per facilitar la presentació en línia, s’han elaborat tres nous manuals de declaracions de l'IRPF i s’ha habilitat un nou servei anomenat 'El DTF us truca' per a l’obtenció de cita prèvia per a la presentació de declaracions i altres tràmits, i per a qualsevol tipus de consulta. A més, a les adreces de correu electrònic oficinavirtual@govern.ad i impostos@govern.ad s’atendran dubtes i incidències, amb resposta en un termini no superior a les 24 hores.

Hinojosa, ha indicat que les línies principals d'actuació del departament són l'estudi de la bretxa fiscal i del 'Paying Taxes' d'Andorra, el canvi de la plataforma en línia i el desenvolupament d'un procediment declaratiu específic per a les importacions en règim de viatgers i reforçar els controls a les dues fronteres.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending