Tornar sola a casa o els judicis sobre el seu cos, neguits principals de les joves

Acció Feminista, que té un estand al Dia de la Universitat de l’UdA, ha plantejat sis situacions possibles perquè hi puguin posar gomets segons el seu sexe i saber què és el que més els preocupa com a generació

Comentaris

Una paradeta d'Acció Feminista.
Una paradeta d'Acció Feminista. ARXIU

La Universitat d’Andorra (UdA) ha reunit diverses associacions en la fira de les entitats que ha organitzat amb motiu del Dia de la Universitat. Un d’aquests estands és d’Acció Feminista, que ha engegat una enquesta per als joves, en què se’ls qüestiona sobre diverses situacions i amb quines se senten més identificats segons el seu sexe.

Amb aquesta activitat, es tracta de veure i posar en relleu què és el que més preocupa als joves i, sobretot, evidenciar que els neguits són diferents segons el sexe i la situació en què es troba cadascun d’ells. Esther Jover, membre d’Acció Feminista, ha explicat que se’ls ha presentat sis cartells que relaten sis pensaments diferents, i que hi tenen tres tipus de gomets que poden col·locar, segons amb els que se senten més identificats. “El verd és per a les dones, el taronja per als homes, i el groc per a aquells que no s’identifiquen amb cap dels dos sexes en concret”, ha apuntat Jover.

Els cartells contenen frases com “Sento que la meva opinió no és prou escoltada”, “sento que tinc por de perdre el control en una festa pel que em pugui passar”, “em sento jutjada per com vesteixo”, o “dir la meva opinió en públic em fa més dèbil”. Però, Jover ha remarcat que hi ha dues en concret que són les que més gomets verds ha rebut, és a dir, per part de les noies. Són “tinc por quan torno sola a casa” i “sento que el meu cos està sotmès a una avaluació constant”.

Jover afirma que han tingut una afluència considerable en aquest marge de temps que han estat a l’estand, i les respostes són un reflex d’allò que passa constantment a la societat. Les dones són aquelles que més rèpliques i judicis reben pel seu cos, i l’assetjament és un tema que, desgraciadament, preocupa no solament a les joves, sinó a les dones en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending