Torna la festa més popular de la Constitució

Casa de la Vall i el Consell General tornen a obrir les seves portes amb ballada de sardanes inclosa a la plaça per celebrar l’efemèride de l’aprovació de la Carta Magna

Ballada de sardanes.
Ballada de sardanes. Toni Solanelles

Després dels dos darrers aniversaris estroncats per la pandèmia -poc o molt-, la festa de la Constitució més popular ha retornat al tomb dels dos edificis que representen el poder legislatiu amb tota la seva força. Amb una picada d’ullet a Ucraïna en format floral preparada per als actes més institucionals de la tarda d’aquest 14 de març, Casa de la Vall i el Consell General han tornat a obrir les seves portes per acollir els visitants que lliurament s’han acostat a aquests dos indrets aprofitant la jornada festiva.

Amb les notes de la Cobla Osona, encarregada d’amenitzar una ballada de sardanes a la plaça del Consell, desenes de persones, especialment famílies i gent gran, s’han acostat a donar un tomb pels dos edificis que evoquen la sobirania andorrana. Sobretot els infants, al Consell General nou, no han perdut l’oportunitat de fotografiar-se rere el muntatge que escenifiquen parlamentaris.

Repassant les fotografies al·legòriques de moments transcendentals de la història del Principat que hi ha penjades a la sala de passos perduts de l’edifici nou, o seguint les directrius dels guies -aquells que així ho han preferit- a l’antiga Casa de la Vall, n’hi ha hagut per tots els gustos. L’ONCA també ha posat el seu gra de sorra -en aquest cas a l’auditori del Centre de Congressos- a la jornada festiva.

Aquesta tarda es preveu, s’ha dit, l’acte més institucional amb el discurs de la síndica general, Roser Suñé, i l’assistència de les diverses autoritats del país i els agents socioeconòmics convidats per a l’ocasió. Abans, a Casa de la Vall s’haurà fet la sessió tradicional del 14 de març.

Comentaris (3)

Trending