Temença perquè no hi torni a haver algun altre ensurt en una obra de Sant Julià

(AMB VÍDEO) Els operaris que treballaven al llosat de l’edifici, curiosament davant per davant del comú i del ministeri d’Educació, solen moure’s sense poques proteccions, just poques setmanes després d’un accident laboral en aquell immoble en construcció

Operaris 'passejant' per damunt el teulat.
Operaris 'passejant' per damunt el teulat.

Molts dels treballadors tant del comú de Sant Julià com del ministeri d’Educació estan esparverats i temen que qualsevol dia hi pugui haver un ensurt o més que això en una obra que s’està fent pràcticament davant per davant de l’edifici del Molí, que acull les dues institucions esmentades. Operaris que treballen en el llosat de l’immoble en construcció solen moure’s pel teulat sense cap tipus de protecció. De vegades no tots, però sí majoritàriament.

Ha estat el cas d’aquest matí de divendres, en què diversos obrers anaven amunt i avall del llosat sense les línies de vida degudament assegurades. Fins i tot un dels operaris que portava el degut arnés no el tenia assegurat en lloc. La situació fa dies que dura i el temor que passi alguna cosa és evident. L’altura de l’immoble fa que la situació, l’escena, es pugui veure des de diversos punts de la parròquia.

Policies i bombers en el lloc de l'accident.

Relacionat

Ingressat a l’UCI l’obrer ferit en caure des d’una altura d’un tercer pis en una obra de Sant Julià

No fa pas gaire dies que hi va haver un accident laboral en aquella mateixa obra. En aquella ocasió, l’accidentat va ser un operari que treballava en l’interior de l’immoble en construcció. Hauria trepitjat malament o el que fos i va caure daltabaix d’una altura equivalent a un parell o tres de pisos. Malgrat la gravetat que es preveia a l’inici, finalment, tot i haver d’ingressar a l’UCI, la situació no va arribar al que es temia.

Si aquell cas es va donar dins de l’obra -això sí, sense que l’operari portés elements de seguretat perquè segons diverses fonts, per les tasques que feia i el lloc on estava no calien-, a l’exterior de l’estructura de l’edifici la situació podria ser molt pitjor. D’aquí que es reclama a l’autoritat competent que posi en marxa els mecanismes corresponents perquè s’adopti les mesures escaients.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending