El teletreball provoca pèrdues de clients a les empreses de neteja

Algunes companyies han declarat que la davallada d’ingressos respecte a l’any 2019 ha estat d’un 30% aproximadament

Façana d'una empresa de neteja.
Façana d'una empresa de neteja.

Increment per una banda i davallada per l’altra. Les empreses de neteja del Principat han perdut clients, sobretot des que es va implementar el teletreball, però estan rebent més demandes per dur a terme desinfeccions amb l’objectiu de pal·liar els contagis per coronavirus. Encara que són considerades empreses essencials, la balança s’ha declinat cap al costat de les pèrdues, ja que algunes de les fonts consultades han declarat que la davallada d’ingressos respecte a l’any passat ha estat d’un 30%, aproximadament.

Així ho han assegurat des de l’empresa Eco Serveis, destacant que alguns clients habituals han tancat el seu negoci arran la pandèmia de coronavirus, però que les peticions per realitzar una desinfecció ‘anti covid’ s’han incrementat. “Els productes que hem d’utilitzar per dur a terme aquestes neteges tenen un cost més elevat que els d’abans i, per tant, hem de fer una major inversió”, han afegit.

Els productes de desinfecció  ‘anti covid’ han incrementat la despesa de les empreses de neteja i, en alguns casos, també les seves tarifes.

En la mateixa línia, l’empresa Wako Serveis ha apuntat que el teletreball ha empitjorat la situació del seu negoci respecte a l’estiu perquè molts clients no es desplacen a les oficines on desenvolupen la seva activitat laboral i, per tant, no precisen els serveis que abans tenien contractats. “Hem establert mesures relacionades amb la prevenció de contagis de la Covid-19 al mateix procediment que ja seguíem per fer la nostra feina i proposem desinfeccions, però al final qui decideix és el client”, han declarat.

Des de Neteja Malheiro han volgut subratllar que només aquesta setmana han rebut tres peticions per cancel·lar els seus serveis i la situació els comença a preocupar. Encara no s’han acollit a cap ERTO des que va esclatar la pandèmia, amb tres treballadors a càrrec seu i una quota d’autònom de 460 euros veuen amb pessimisme el futur del seu negoci. De fet, consideren que les mesures adoptades per Govern no són efectives i que el teixit econòmic del Principat es veurà afectat en els pròxims mesos.

Per últim, l’empresa Quality Andorra ha explicat que, des de la seva perspectiva, els ciutadans li donen més importància a la neteja dels espais que abans de la pandèmia, encara que les mesures establertes hagin provocat la pèrdua d’alguns clients. Respecte al “nou model de negoci”, a banda dels productes ‘anti covid’, l’empresa ha adquirit maquinària especifica per realitzar correctament les desinfeccions. Menys neteges convencionals i més protocols per combatre el maleït virus.

Etiquetes

Comentaris

Trending