Cent persones es queixen davant del salt de la TDT a l’alta definició que “ha anat molt bé”

La companyia ha fet el canvi aquest dimarts, a les 10 del matí, després d’anys d’espera, i tot els canals que emeten en aquesta qualitat d’imatge ja es poden sintonitzar

Comentaris

TV3 és un dels canals afectats per l'avaria.
TV3 és un dels canals afectats per l'avaria. G. P.

El salt de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a l’alta definició “ha anat molt bé”. Així ho ha assegurat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que ha reconegut, però, que un centenar de persones s’ha posat en contacte amb la companyia per queixar-se que no els anava bé la televisió. “Hi ha gent que encara no sabia això del canvi de la tele”, ha remarcat Nadal.

De forma global, des d’aquest matí la Televisió Digital Terrestre (TDT) ja es veu a alta definició al país. És un canvi que es porta esperant molt temps, i que arriba amb molt de retard respecte dels països veïns, que ja la tenen disponible des de fa uns quants anys. Andorra Telecom ha efectuat el canvi al voltant de les 10 del matí d’aquest dimarts i, d’aquesta manera, tots els canals que emeten en alta definició ja es poden veure en aquesta qualitat d’imatge.

Actualment, al país, al voltant del 95% -o en tot cas, segons Nadal, “el 90 i molt per cent”- dels televisors ja són compatibles amb l’alta definició i, per tant, no han de realitzat cap ajustament perquè el procés serà automàtic. El 5% restant dels televisors necessitaran un descodificador addicional per poder veure la TDT. És una petita bossa que genera una certa preocupació a Andorra Telecom.

Tots aquells que no tinguin un televisor adequat i que encara no hagin adquirit un descodificador, Andorra Telecom recomana que sigui compatible amb el format DVB-T2. D’aquesta manera, ja estaran preparats per a les properes evolucions de la TDT.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending