Tallers de banys de bosc ara també per als padrins i padrines

A finals de setembre s'organitzaran sessions enfocades a l'autocura i el benestar al col·lectiu de la gent gran a partir del contacte amb la naturalesa a través dels sentits

Un instant d'una sessió de bany de bosc.
Un instant d'una sessió de bany de bosc.

La darrera setmana de setembre i amb motiu de la setmana de la gent gran es realitzaran uns tallers de banys de bosc per a padrins i padrines. Les sessions estaran enfocades a l'autocura i al benestar d'aquest col·lectiu, i s'aportaran eines que després els assistents podran fer a casa seva.

La proposta, impulsada pels departaments de socials de les parròquies i dirigida per Be Forest, consistirà en un taller que es durà a terme en un parc urbà tenint en compte la mobilitat de les persones a qui va adreçada l'activitat, i no s'anirà en un entorn natural com es duria a terme en un bany de bosc. "Es treballarà amb els sentits, perquè són els ponts que permeten a les persones connectar amb l'entorn" segons assenyala la responsable de Be Forest, Josefina Soffia.

I què aporta aquesta pràctica? Els beneficis del bany de bosc són que permet la reducció del cortisol, per tant, disminuir els nivells d'estrès; reforça el sistema immunitari i baixa la pressió sanguínia. A més, ajuda a regular els cicles del son i millora la creativitat, com també a socialitzar i millorar l'autoestima.

Aquest és un dels dos progrojectes socials engegats per Be Forest. L'altre es tracta del programa Resiliència Lila, adreçat a dones que en algun moment de la seva vida han patit violència de gènere, i que enguany es durà a terme la segona edició, però amb alguns canvis. Es realitzaran vuit sessions durant la tardor, en lloc de deu que es van fer durant la tardor de l'any passat i la primavera del 2023. La voluntat és fer unes sessions més intensives per veure'n si hi ha més beneficis per a les dones. També s'acota el nombre de persones a qui va adreçada la proposta, passa de 18 usuàries a 10 també amb el focus posat en veure com l'exercici acumulatiu pot produir més millores. Algunes de les assistents arriben derivades d'Afers Socials. Algunes d'elles que han dut a terme el programa en la primera edició ja han incorporat en el seu dia a dia la pràctica d'anar al bosc i connectar amb la naturalesa segons explica Soffia.

Pel que fa a la resta de programes, tots ells són experiències adaptables i que es duen a terme amb aquesta tècnica de procedència japonesa, estan enfocats en l'àmbit corporatiu, per millorar la comunicació, la creativitat i la creació d'equips; el vessant educatiu i el recreatiu. 

Comentaris

Trending