Suport unànime de patronal i comerç als controls duaners per cobrar l’IGI a qui faci el ‘tax free’

Han coincidit en assenyalar que era una demanda que s'arrossegava des de feia anys, que s'ha de complir la llei i que és una competència deslleial

Comentaris

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. Altaveu

L'anunci de Govern d'efectuar controls a la duana per cobrar l'IGI a qui faci el 'tax free' ha estat molt ben acollit per la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial Andorrana i les diverses associacions de comerciants. Tots han coincidit en assenyalar que era una demanda que s'arrossegava des de feia anys i que és una competència deslleial.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol creu que "és una mesura que s'havia d'adoptar des de fa temps. Cal fer controls esporàdics als que no declaren per diversos motius". L'entitat està treballant conjuntament amb Govern per poder exportar articles amb més facilitat. Armengol considera que "si fas el càlcul de pagar l'IGI no val la pena comprar a fora. És una competència deslleial".

Des de la CEA, el seu director gerent, Iago Andreu assegurar que "la primera valoració que hem de fer és que el Govern compleix la llei". En aquest sentit afegeix que "està bé que s'informi a la població que s'ha de complir la llei perquè hi ha comerços i empreses a Andorra que ho estan passant malament".

La comissió de comerç i turisme de la CEA ha treballat aquesta tema i conclou que el 'tax free' és una competència deslleial per a les botigues del país. Andreu creu que s'han de donar les màximes facilitats pel cobrament de l'IGI. "Hauria de ser un sistema automatitzat com el del 'tax free'. Ràpid i fàcil a l'hora d'abonar les compres superior als 300 euros". A partir, d'ara el que cal "és fer una campanya de conscienciació i control", ha afegit.

 La presidenta de l'Associació de l'Eix Central, Sonia Yebra coincideix amb la Cambra de Comerç i la CEA en l'aspecte de la competència deslleial i del compliment de la llei i amb Iago Andreu en la necessitat "que es donin facilitats a l'hora de fer la declaració de l'IGI".

 

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending