Stop Violències: “Els serveis per a dones de Govern són un miratge per presumir a la Unió Europea”

La presidenta de l'organització ha participat en una quedada virtual per parlar de l'avortament i el fonamentalisme religiós a Europa i com afecta Andorra, Malta, Gibraltar i Irlanda

Un instant de la reunió telemàtica
Un instant de la reunió telemàtica Youtube

La presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés ha participat en un directe de Youtube per commemorar el dia internacional pel dret a l’avortament, que se celebra el 28 de setembre. Durant la seva intervenció, Cortés ha declarat que Govern només crea serveis per a dones per tindre una bona imatge davant la Unió Europea. A més a més, ha criticat “la intervenció de l’església i dels coprínceps” en la sobirania andorrana.

A Andorra no podem avortar perquè el copríncep episcopal no ens ho permet. Incideix als assumptes d’estat i fa política amb els parlamentaris”, ha argumentat la presidenta. “Fins i tot, el nostre cap de Govern es va reunir amb el secretari d’estat del Vaticà per parlar d’assumptes de l’estat andorrà, mentre que a nosaltres sempre ens han dit que no és possible la despenalització de l’avortament”, ha afegit.

La presidenta ha denunciat que “els mateixos que ens governen són els que ens van matar i van legislar sobre els nostres cossos”​.

Respecte als tractats internacionals contra la violència de gènere, com ara el pacte d’Istanbul, Mendoza ha declarat que “Andorra els ha firmat però no els compleix. Stop Violències va néixer el 2014 per ajudar a les institucions que treballen amb dones violentades, però no hi ha serveis per erradicar aquesta violència estructural. Govern només crea miratges per presumir després a la Unió Europea”.

Els mateixos que ens governen són els que ens van matar i van legislar sobre els nostres cossos. La nostra constitució neix violada pels Pareatges, se’ns va permetre tindre-la amb la condició que mai de no tocar el tema de l’eutanàsia i l’avortament. Mai podrem elegir els nostres coprínceps, els quals ens costen 700.000 euros anuals, i això ens converteix en un país feudal”, ha comentat la dirigent.

Mendoza ha comentat que Govern coarta la seva llibertat d’expressió denunciant-la per injúries i que el seu delicte és fer pensar a la gent.

Mendoza també ha comentat durant la reunió virtual que, arran del seu discurs a l’Organització de les Nacions Unides (ONU), Govern va denunciar-la per injúries i ara controlen els seus discursos per denunciar el que diu. “Coarten la meva llibertat d’expressió. La meva opinió és professional perquè sóc psicòloga social, el nostre delicte és fer pensar a la gent. Molts homes ens odien per ser dones i promouen aquesta tortura sobre la tutela dels nostres cossos, però aconseguir l’avortament lliure serà només el principi”, ha conclòs.

Comentaris (3)

Trending