Stop Violències i Drets Humans fan sentir la seva veu en un fòrum internacional

Vanessa M. Cortés ha centrat la seva intervenció en els drets sexuals i reproductius de les dones mentre que Elisa Muxella recorda que que el confinament ha provocat un augment dels casos de violència domèstica

Vanessa M. Cortés durant la seva intervenció per videoconferència.
Vanessa M. Cortés durant la seva intervenció per videoconferència. UPR INFO

Stop Violències i l'Institut dels Drets Humans han participat a la prèvia de la 36ª sessió de l'Universal Periodic Review (UPR). Es tracta d'un procés singular que inclou un examen dels expedients de drets humans de tots els Estats membres de les Naciones Unides (ONU). A banda d'escoltar als governs, també es dona veu a organitzacions independents.

Vanessa M. Cortés i Elisa Muxella han participat per videoconferència juntament amb representants d'organitzacions d'altres països com Croàcia. Les exposicions han anat acompanyades d'un vídeo i d'un torn de preguntes.

La presidenta d'Stop Violències ha centrat la seva intervenció en els drets sexuals i reproductius de les dones mentre que Elisa Muxella s'ha referit a que el confinament per la pandèmia del coronavirus ha provocat un augment dels casos de violència domèstica. El fet que les intervencions s'hagin efectuat per videoconferència ha impedit les converses i els contactes durant la pausa, un fet que lamenta Muxella "perquè sempre va bé intercanviar punts de vista". Ha recordat que Andorra no ha adoptat el protocol dels drets econòmics, socials i culturals de les dones ni la despenalització de l'avortament.

La presidenta de l'Institut dels Drets Humans subratlla la importància que organitzacions independents participin en aquestes trobades internacionals. "Perquè sempre hi ha haver un altre punt de vista que no sigui el del Govern".

Etiquetes

Comentaris

Trending