Els socialdemòcrates reclamen més recursos a la policia per combatre la ciberdelinqüència

El conseller general Pere Baró alerta que el cos compta ara amb set agents pel grup de delictes tecnològics dels quals dos estan en excedència; per tant, entén que és una xifra insuficient

Els pirates informàtics han posat Andorra en el punt de mira.
Els pirates informàtics han posat Andorra en el punt de mira.

El conseller del grup parlamentari socialdemòcrata Pere Baró ha alertat de la necessitat de reforçar els recursos de la policia pel que fa a la lluita contra els delictes tecnològics. Ho considera necessari després d’analitzar les dades sobre aquest tipus d’activitat il·lícita que va demanar ara fa unes setmanes. I, especialment, avisa que, actualment el grup especialitzat del cos d’ordre té només cinc agents per afrontar tota la seva feina, dos dels quals es troben en excedència.

Així ho ha fet saber Baró a través d’un fil a la xarxa social X -abans coneguda com a Twitter-. En ella explica que ja ha rebut la resposta a la bateria de preguntes escrites tramitades unes setmanes enrere, que s’ha de fer pública en el pròxim butlletí del Consell General. Per un costat, apunta “una bona notícia”. En línies generals, sembla que l’augment dels ciberdelictes s’ha frenat. Si del 2021 al 2022 van créixer un 9,96%, les dades del 2023 apunten que “seran inferiors”.

Tot i això, el parlamentari expressa la seva preocupació pel que considera una “manca de recursos” en el grup de delictes tecnològics de la policia, que és qui s’ha d’encarregar d’actuar en aquests casos. Així, indica que es mantenen set agents, els mateixos que el 2022. I que dos es troben en excedència, entre les quals la sergent. Per tant, al seu entendre, és una xifra insuficient.

“Si volem continuar sent un país segur, cal dotar de més recursos els nostres professionals”, apunta Baró. En aquest sentit, assegura que “des del grup parlamentari [aquí cita tant PS com Progressistes-SDP] continuarem fent el seguiment i reclamant-los per la bona feina dels nostres agents i la seguretat del país”.

Comentaris (8)

Trending