Sis de cada deu persones que han rebut ajut del Banc d’aliments de Càritas són temporers

Les necessitats de manutenció es van disparar durant el primer trimestre de l’any i s’han anat relaxant tímidament després

El Banc d'aliments ha tingut un increment important de demanda.
El Banc d'aliments ha tingut un increment important de demanda. crèdit andorrà

Sis de cada deu persones que van rebre ajuda i manutenció del Banc d’aliments de Càritas Andorrana durant el primer trimestre d’aquest 2021 van ser temporers. A l’inici de l’any, i enmig d’una complicadíssima temporada hivernal, l’entitat en qüestió va veure disparades les demandes, tensant també la capacitat de resposta de Càritas. Sortosament, i a poc a poc, la situació s’ha anat tímidament relaxat.

Segons unes dades fetes públiques aquest dilluns per la Fundació Crèdit Andorrà, en el marc de l’anunci d’una nova col·laboració amb el Banc d’aliments, s’explica que durant el primer trimestre del 2021 aquesta entitat ha atès les necessitats de manutenció de 225 famílies que corresponen a un total de 489 persones, de les quals 310 formen part del col·lectiu de temporers.

Durant aquests mesos, la fundació ha aportat un total de 896 unitats de productes d’higiene personal i per a la llar, als quals s’han d’afegir els vals de compra per a productes alimentaris. En total, l’ajuda econòmica ha ascendit a gairebé 40.000 euros durant el primer trimestre de l’any. En aquest sentit, l’entitat bancària destaca que la seva aportació ha experimentat un increment substancial respecte l’any 2020, en el qual la fundació va fer una aportació de més de 36.000 euros en productes de primera necessitat durant tot l’any. Aquestes xifres mostren l’augment de les demandes d’ajuda durant els primers mesos d’aquest any, sobretot en el col·lectiu de temporers.

Fundació Crèdit Andorrà anuncia un increment de la seva col·laboració amb l’entitat, aportant béns per 40.000 euros en un trimestre quan en tot el 2020 va fer una aportació de 36.000 euros

La Fundació Crèdit Andorrà ha ampliat l’últim any el seu suport a les diferents entitats socials del país amb què coopera, amb l’objectiu de contribuir a donar resposta a les necessitats de la població. Les circumstàncies actuals, com a conseqüència de la Covid-19, han agreujat la situació econòmica de moltes famílies que s’acullen a aquestes ajudes. La directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, explica que “la voluntat de la Fundació és estar a prop de les persones i contribuir al seu benestar. Ara més que mai volem mostrar el nostre compromís amb al societat davant d’aquesta situació que afecta especialment als col·lectius més vulnerables”.

Mentrestant, la coordinadora de Càritas Andorrana, Txiqui Bruna, ha destacat que “el suport de la Fundació Crèdit Andorrà ha estat sempre important en el projecte Banc d’Aliments. Durant la pandèmia, però, ha esdevingut i esdevé fonamental per a Càritas Andorrana, ja que reforça la nostra capacitat de resposta davant les necessitats emergents i, alhora, ens dona la confiança per continuar la nostra tasca, sabent que tenim al nostre costat institucions que es preocupen per les persones i demostrant un cop més el caràcter solidari de la societat andorrana”.

Etiquetes

Comentaris

Trending