A qui beneficia més els fronterers, a Andorra o a l’Alt Urgell?

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) L’Altaveu Mèdia enceta una sèrie de 7 reportatges per abordar les relacions d’interdependència mútua entre dos territoris fronterers. El primer capítol se centra en el mercat laboral

Simbiosi laboral entre Andorra i l'Alt Urgell

1.700 fronterers és el número de residents de la comarca alt urgellenca que es desplacen al Principat per treballar i també el títol del primer capítol de la sèrie Territori fronterer; un seguit de set reportatges que enceta avui l’Altaveu Mèdia i que es publicaran cada quinze dies els dilluns. La sèrie parla de la relació entre l’Alt Urgell, concretament la Seu d’Urgell, i Andorra en diferents àmbits. 

 

El primer capítol posa el focus als intercanvis laborals, ara com ara hi ha uns 1.700 residents de la comarca alt urgellenca que es desplacen al Principat per exercir l'activitat laboral. Andorra satisfà la seva demanda laboral amb mà d'obra forana, i un 10% dels treballadors prové de l'Alt Urgell per la seva proximitat, un fet que facilita que la gent pugui establir-se a la comarca. 

Els reportatges previstos també parlaran de la influència que té aquesta relació sobre l’habitatge, el comerç, les infraestructures, la gestió de residus, la sanitat i les institucions.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending