Silenci de la Federació de Rugby als requeriments de les associacions feministes

AFdA i l’ADA van enviar diversos missatges per tal de poder parlar i rebre explicacions sobre les diferències dels premis al torneig

Cartell modificat del torneig de rugby 7.
Cartell modificat del torneig de rugby 7.

Dues associacions feministes del país, concretament l’Associació de Dones (ADA) i Acció Feminista (AFdA), van enviar un missatge a la Federació de Rugby. Es va fer en saber-se la diferència existent entre els premis atorgats a dones i homes a un torneig que se celebrarà en uns mesos. De moment, des de la federació es manté el silenci, i no s’ha donat cap resposta als requeriments que van fer les entitats.

Primer va ser l’AFdA, fa gairebé un mes, en saber-se la manca d’equitat en els premis que s’oferien per al II Torneig Internacional de Rugby 7, es van posar en contacte immediatament amb la federació. L’ADA ho va fer uns dies després, en modificar-se les quanties, però mantenir-se la diferència entre gèneres. Les dues associacions asseguren que els seus missatges anaven dirigits a obtenir una explicació, i els oferien la possibilitat de poder reunir-se i parlar del tema.

Malgrat les característiques del missatge, la federació, de moment, no s’ha mogut en cap sentit i no ha respost a cap de les dues. L’ADA es planteja un termini de temps prudencial, per donar l’oportunitat de pronunciar-se a l’entitat abans de tornar a intentar un nou contacte. Des de l’AFdA, immerses en la celebració del 8M, confien a tenir alguna explicació sense haver de tornar-la a demanar.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending