Si ha de comprar un nou televisor, que sigui compatible amb la tecnologia DVB-T2

Andorra Telecom recorda que la TDT passarà a ser en alta definició el 2 de febrer de l’any que ve

Cal fixar-se que els aparells siguin compatibles amb tecnologia DVB-T2.
Cal fixar-se que els aparells siguin compatibles amb tecnologia DVB-T2. ARXIU

​Si ha de comprar un nou televisor, o a l’actual aparell li cal un descodificador per permetre la complementarietat necessària per poder veure la TDT en alta definició, tingui en compte que tot plegat sigui compatible amb la tecnologia DVB-T2. Així ho remarca Andorra Telecom en un comunicat, on recorda que la TDT passarà a ser en alta definició el 2 de febrer del 2022.

Així, a partir d’aquesta data, tots els canals que emetin en alta definició només es podran veure amb aquesta qualitat d’imatge a Andorra, ja que s’eliminarà la emissió en definició estàndard (SD). El canvi serà automàtic i totalment transparent per als usuaris que tinguin un televisor compatible amb la tecnologia HD.

Per la seva banda, aquells aparells que siguin molt vells i que no disposin d’aquesta compatibilitat, hauran de complementar-se amb un descodificador que es podrà adquirir a les botigues d’electrònica. S’estima que el 95% dels televisors que hi ha actualment al país són compatibles amb aquesta tecnologia i no requeriran de cap canvi.

Es recomana que, tant en el cas d’adquirir un descodificador com en el cas de les persones que desitgin comprar un nou televisor, aquests siguin compatibles amb la tecnologia DVB-T2, de manera que puguin ser compatibles amb possibles actualitzacions en els propers anys.

Comentaris (3)

Trending