Sant Julià serveix 2.200 racions d’escudella després de dos anys de parentèsi per la pandèmia

El cap de Govern, Xavier Espot destaca el retorn a la normalitat de la tradició i en el seu format habitual

Comentaris

Repartiment de l'escudella a la plaça de la Germandat aquest divendres.
Repartiment de l'escudella a la plaça de la Germandat aquest divendres. BRU NOYA

La Germandat de Sant Sebastià de Sant Julià de Lòria ha repartit, aquest divendres, 2.200 racions d'escudella en el retorn a la normalitat després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia. El cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy i les autoritats comunals han assistit a l'acte. Espot ha mostrat la seva satisfacció per la recuperació de la tradició en el seu format habitual.

El president de la Germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi també ha celebrat la tornada a la normalitat "tot i les dificultats que han anat sortint com l'incendi al Centre Cultural i de Congressos Lauredià que és una peça clau per a la logística de la preparació de l'escudella i al final ho hem pogut fer amb el treball dels escudellaires i dels equips de manteniment del comú"

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha destacat l'alta participació en un acte popular i "una tradició que s'ha de mantenir tot passant el relleu a la gent jove". Enguany l'escudella s'ha elaborat en un terreny particular i els plats commemoratius s'han venut al local de l'Espai Jove Lauredià.

Majoral també ha adreçat unes paraules d’agraïment al privat que ha cedit el terreny per poder col·locar les olles i a l’escola francesa de la parròquia, que ha ofert la seva cuina per poder preparar els aliments. “Sant Julià de Lòria ha demostrat ser solidària durant l’incendi i, en aquest cas, també”, ha afegit.

 

Comentaris (1)

Trending