Sant Julià instal·la el primer pas de vianants tridimensional d’Andorra

L’efecte visual del seu sistema 3D ajuda a reduir puntualment la velocitat, a més de resultar més segur per als motoristes

Pas de vianants 3D a Sant Julià
Pas de vianants 3D a Sant Julià Comú Sant Julià

Sant Julià ha instal·lat el primer pas de vianants tridimensional del país. S’ha col·locat a l’avinguda Verge de Canòlich, a l’alçada de la plaça de la Germandat. El sistema 3D amb el que es pinten aquests passos de vianants el converteixen en un dels més segurs, gràcies a que fa reduir els vehicles a causa de l’efecte visual. A més, per les característiques de la pintura utilitzada, és perfecte per als motoristes.

El primer pas de vianants amb sistema 3D s’ha inaugurat a Sant Julià. Consisteix en una elevació de la calçada que combina la ubicació d’un pas de zebra a la mateixa cota que la vorera. Açò produeix un efecte reductor de velocitat dels vehicles que hi circulen, que realitzen una frenada de manera instintiva.

També, gràcies als materials amb els quals s’instal·la, resulta un sistema altament segur pels motoristes. Es tracta de productes antilliscants i antireflectant, i impermeables en cas de pluja o vessaments de combustible i oli.

Els principals avantatges d’aquesta nova iniciativa són, a més de la reducció de la velocitat dels vehicles, l’augment del confort i la seguretat dels vianants. El pas de vianants s’ha situat a un indret molt utilitzat per la gent que es dirigeix al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, al pàrquing soterrani o als consultors mèdics que hi ha a la plaça.

Comentaris (2)

Trending