El saló del videojoc supera el repte i acull unes 3.000 persones

Durant tot el cap de setmana han acudit joves i famílies per provar les possibilitats, sent la realitat virtual i el simulador de l’ACA els grans èxits de l’edició

Joves gaudint del saló del videojoc aquest diumenge.
Joves gaudint del saló del videojoc aquest diumenge. Pilar Candel

La tornada del saló del videojoc del Prat del Roure es feia a l’expectativa. Les mesures, sobretot pel que fa a l’aforament, feien que l’organització estigués aguantant la respiració per veure si acudia o no gent. Finalment, el balanç és força positiu, i s’han rebut unes 3.000 persones aproximadament. Els perfils han estat de joves i famílies que han acudit per provar els jocs que s’ofereixen, sent els grans èxits la realitat virtual i el simulador amb circuit andorrà de l’ACA.

L’aforament s’havia limitat a 350 persones dintre del saló al mateix temps. “Teníem un repte important que és el control de l’afluència per temes de seguretat”, ha explicat l’encarregada d’esdeveniments d’Andorra Telecom, Inés Martí, “s’ha assolit gràcies, principalment, a la comprensió i la paciència del públic assistent”. Com s’esperava, dissabte a la tarda va ser quan es va reunir més gent. Fins i tot, es va generar una cua important que va fer que s’haguessin d’esperar per poder accedir. Malgrat això, Martí ha assegurat que “no van marxar, sinó que van esperar per poder entrar al saló”.

Les mesures que s’han seguit, que han estat principalment aforament limitat i presentació de passaport Covid a l’entrada, tenien a l’organització a l’expectativa. “No sabíem com respondria la gent amb una situació amb algunes restriccions”, ha explicat Martí. Per aquest motiu, es van instal·lar uns comptadors a l’entrada que identificaven la gent que entrava i sortida. “Únicament vam tenir aquest moment una miqueta més complicat el dissabte  a la tarda perquè es va formar cua”, ha apuntat, “però vam sortir i vam comentar a la gent i els hi vam demanar paciència”. Al matí hi acudien més joves de forma individual, però a la tarda van acudir moltes famílies, “i d’aquesta manera és com hem pogut assolir aquesta xifra i la veritat és que estem contents”.

Al saló hi havia moltíssimes possibilitats i molts jocs per provar. Entre ells, l’estrena del ‘Gran Turismo 7’, que “ha sigut una grandíssima coincidència i ha tingut molta demanda i expectació”. Malgrat això, els grans triomfadors han estat la realitat virtual i els simuladors de l’ACA eSports amb el recorregut andorrà. “Ha sigut constant la quantitat de gent que ha volgut fer proves del pilotatge el circuit del país, i pel que fa a la realitat virtual era una proposta molt divertida, amb molta qualitat i s’han viscut escenes molt xocants i molt divertides”. Les plataformes noves que s’han incorporat han estat la PlayStation 5 i la Xbox series, i segons ha apuntat Martí, no ha sigut fàcil aconseguir-ne. “Han arribat molt poques i a un nivell desorbitat, i l’empresa del saló no ha pogut fer-se amb una”.

1646584366270
Cua per provar el simulador de l'ACA

Aquest any, i com a incorporació de darrera hora, s’ha comptat amb una nova empresa d’exestudiants andorrans que han creat una demo d’un joc. Segons Martí, el retorn que s’ha fet per part d’aquests joves ha estat molt positiu, “han pogut testejar molt amb diferents usuaris, que els han donat idees de com millorar, inclús el director general va estar jugant unes partides”. En aquest sentit, ha volgut remarcar que és important que aquestes iniciatives tinguin suport, sobretot si Andorra es vol convertir en un espai per als eSports, “creiem que és interessant”.

De cara al 2023, Martí espera que l’edició pugui estar més normalitzada, “sense mascaretes i amb més aforament”. A més, ha donat quasi per fet que es tornarà a repetir el Prat del Roure com a espai per acollir el saló. “Són unes instal·lacions que ja tenim consolidades i que a la gent li agraden, no ens plantegem ampliar espais, tot i que sí que ho hem fet en altres ocasions, però no acaben de funcionar i aquí l’acollida és molt satisfactòria”.

1646584366237
Gent esperant per provar la realitat virtual.

 

Comentaris (1)

Trending