El risc d’incendi torna a ser molt alt a l’eix Sant Julià de Lòria - Encamp

A partir del divendres es preveu l’arribada d’una borrasca que portarà la baixada de temperatures més important de l’estiu

Una imatge de la previsió meteorològica per aquest dissabte
Una imatge de la previsió meteorològica per aquest dissabte WXCHARTS

El Principat d’Andorra registrarà un nou augment de les temperatures que durarà fins dijous i que eleva a molt alt el risc d’incendi en diferents zones del país. Serà a partir de divendres quan una borrasca procedent del pol nord provoqui un canvi de situació meteorològica amb la baixada de temperatures més important de l’estiu. Fins i tot, podria deixar gelades la matinada de diumenge per sobre dels 2.500 metres.

La pujada de temperatures ha incrementat el nivell de risc d’incendi forestal a molt alt al llarg de l’eix Sant Julià de Lòria - Encamp fins a cotes de 1500 metres i la resta de zones mantenen el nivell alt o moderat. Així doncs, i fins a nou avís, els focs de campament per sota la cota 1.500 han quedat prohibits i s’han tancat les barbacoes de les zones afectades.

Respecte a la bossa freda, arribarà al Principat a partir de divendres amb possibles precipitacions i una cota de neu que inicialment estarà cap als 3.000 metres i, a mesura que avanci la borrasca baixarà fins als 2500, més o menys. A 1.500 metres i segons les previsions, les temperatures podrien arribar fins als cinc graus positius.

Etiquetes

Comentaris

Trending