Reobre el refugi guardat de l’Illa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror

La concessió de l’explotació va ser adjudicada per concurs públic i, durant els primers mesos, i per facilitar l’accés, estarà obert sense interrupcions fins a finals d’octubre

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.
Una imatge exterior del refugi de l'Illa. GRANDVALIRA

El refugi de l’Illa, ubicat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror reobre al públic amb un nou gestor de l’equipament. La concessió de l’explotació va ser adjudicada per concurs públic a l’oferta presentada per David Naudí. Els primers mesos, i per facilitar el màxim accés per a tothom, el refugi es trobarà obert sense interrupcions fins a finals d’octubre.

Amb aquesta reobertura, Govern manté l’aposta per disposar d’una xarxa de refugis guardats que permetin fer la volta al país de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Aquests espais han de ser un punt de referència, d’avituallament i de descans pels excursionistes, pels muntanyencs i pels usuaris de la vall.

El refugi es troba a la confluència dels GR11, GR7 i GRP, la ruta Coronallacs i es vol promoure les rutes d’itinerància incloses en el projecte transfronterer Entrepyr II. Després del tancament a l’octubre, la reobertura serà al desembre, on les dates seran tots els dies entre l’1 d’aquest mes fins a l’1 de maig i des del primer dissabte de juny fins a l’1 de novembre. Fora d’aquests períodes el refugi estarà disponible, amb reserva prèvia, per a grups de com a mínim 15 persones.

Els objectius del nou gestor són mantenir el concepte de servei públic que es dona als refugis de muntanya, amb la millor qualitat, mantenint l’esperit, donant acollida a tot excursionista que requereixi d’un espai de repòs o manutenció. També vol donar informació i orientació als visitants de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, tant com de l’entorn com de la pràctica de l’alpinisme.

Comentaris (1)

Trending