El Raonador canvia dilluns d'ubicació per reforçar la visibilitat de la institució

L'edifici de la Casa Bauró vol donar resposta als problemes d’accessibilitat que genera la situació actual a les persones amb mobilitat reduïda

Casa Bauró, seu del Raonador.
Casa Bauró, seu del Raonador. RAONADOR

La Institució del Raonador del Ciutadà canvia de seu aquest dilluns. Deixa, doncs, el  despatx que ocupava a l’edifici del Consell General per tal de traslladar-se a Casa Bauró, on  fins fa uns mesos hi havia la Biblioteca Nacional, que ara es troba a l’antic hotel Rosaleda  d’Encamp. 

El canvi de seu es fa amb la “voluntat de reforçar la independència i visibilitat de la Institució,  així com per oferir un espai més autònom i accessible a la ciutadania, especialment per a les  persones amb diversitat funcional“, segons ha assenyalat el Raonador, Marc Vila.  Les noves instal·lacions, al cor del centre històric de la capital, estan distribuïdes en quatre  plantes: amb una zona de recepció adaptada a les persones amb mobilitat reduïda, dues  plantes de treball i arxiu, i un cap de casa.  Aquesta distribució permetrà millorar el servei a la ciutadania i donar resposta a les noves funcions que la reforma de la llei de la Institució de l’octubre de 2017 atorga al Raonador. 

Funcions que es concreten substancialment en la informació i l’assistència a les persones que  puguin considerar que els seus drets han estat vulnerats prop de l’Administració. Així mateix pel seguiment del contingut i els efectes de la normativa que incideix en la lluita contra la  discriminació i el racisme, i la sensibilització de la ciutadania en tot el que estigui relacionat  amb aquestes matèries.

A més, la llei de 2017 fa extensives les competències del Raonador del Ciutadà per rebre i tramitar les queixes i les reclamacions que concerneixen les relacions  de la ciutadania amb persones o entitats privades, no només quan es tracti de l’acompliment  de les funcions relacionades amb la lluita contra el racisme, la intolerància i la discriminació,  sinó també en relació amb la defensa i la protecció dels drets dels menors d’edat i de les  persones discapacitades. 

La institució manté l’horari habitual d’atenció al públic. De dilluns a divendres de les 8 del  matí a les 3 de la tarda, de forma ininterrompuda. També són obertes la resta de vies d’accés  a la Institució: Telèfon, formularis web, correu electrònic i xarxes socials.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending