Una quinzena de persones participen al curs d’ajudant d’electricista del Servei d’Ocupació

Aquesta formació és gratuïta i està adreçada per a tots aquells inscrits, amb la voluntat d’atorgar-los els coneixements i reorientar-los cap a aquest sector

Una de les participants al curs.
Una de les participants al curs.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha visitat aquest dijous el curs d’ajudant d’electricista que s’organitza des del Servei d’Ocupació, en el que participen una quinzena de persones. Es tracta d’una formació gratuïta adreçada a tots aquells inscrits a aquest servei i que té la voluntat d’introduir-los i reconduir-los cap al sector de l’electricitat.

Actualment, el sector elèctric està en recerca de treballadors. Per aquest motiu, la formació va orientada a persones que no tenen experiència prèvia en aquesta feina però que volen dedicar-s’hi. El curs compta amb classes teòriques i pràctiques, i l’imparteix l’Associació d’empreses d’electricitat, lampisteria i climatització d’Andorra (Adelca).

De les 40 hores que dura la formació, dos dies es destinen a formació teòrica, amb temàtiques que inclouen coneixements bàsics de les unitats de mesura; física i mecànica de canalitzacions i conductors; electricitat i comunicacions; materials i eines del mercat actual i prevenció de riscos laborals. A banda, els participants realitzen també tres dies de pràctiques.

Des del Servei d’Ocupació es van organitzar l’any passat 85 formacions ocupacionals destinades a formar i qualificar professionals. Se’n van beneficiar 926 persones. Enguany hi ha previstes més de 40 en sectors com l’administració, la logística, el comerç i l’hoteleria, així com altres cursos en competències més transversals, idiomes o ofimàtica.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending