Una qüestió de drets impedeix que arribi Disney+ al Principat

Andorra Telecom no preveu que hi hagi una ampliació de canals de televisió ni quan es posi en marxa l’alta definició

Disney+ no té data ni previsions d'arribada al Principat.
Disney+ no té data ni previsions d'arribada al Principat. ARXIU

Disney+ no té data d’arribada al Principat. Segons Andorra Telecom, hi ha una qüestió de drets que impedeix la comercialització d’aquesta plataforma a Andorra i en cap cas es pot preveure quan es pot solucionar aquesta circumstància. Així ho ha indicat el director general de l’operadora andorrana de telecomunicacions, Jordi Nadal, que també ha explicat que “a curt termini no es preveuen nous canals”, ni tan sols una vegada s’hagi posat en marxa l’alta definició, el 2 de febrer de l’any que ve.

“És una qüestió purament de drets”, ha explicat Nadal en relació amb Disney+, una de les plataformes més reclamades per un important fragment de la ciutadania al Principat. Malgrat que Disney+ té la titularitat dels drets de la majoria de continguts que emet, no els té tots i, en conseqüència, no es poden incloure en l’oferta televisiva andorrana. Segons Nadal, Andorra Telecom hauria demanat als responsables d’aquell canal si hi podia fer alguna cosa i la resposta hauria estat negativa.

Andorra Telecom no preveu posar en marxa en breu ni altres canals ni associar-se amb altres plataformes. “Tenim un contracte molt fort amb Movistar i anem de la seva mà”, ha explicat Jordi Nadal

Andorra Telecom no preveu posar en marxa en breu ni altres canals ni associar-se amb altres plataformes. “Tenim un contracte molt fort amb Movistar i anem de la seva mà”, ha explicat Jordi Nadal, que en relació a l’ampliació de canals una vegada es posi en marxa la TDT d’alta definició ha afirmat que “a curt termini no es preveu”. L’alta definició es posarà en marxa el febrer vinent, i es calcula que al tomb d’un 5% dels aparells de televisió ara en funcionament -a vegades com a segona i tercera tele- deixaran de fer-ho.

Si s’hagués optat per implementar la tecnologia TDT2, que ja funciona en alguns països europeus, els aparells que s’invalidarien serien molts més. “Totes les teles posteriors al 2016 suportarien la TDT2”, però si ara, posant en marxa l’alta definició, el 5% dels aparells quedaran inoperatius, amb aquesta altra tecnologia serien molts més. Per tant, no es preveu cap més novetat en aquest sentit.

La portada de la web de Disney+ que es pot veure a Andorra.

Relacionat

Disney+, al 2021, però encara sense una data fixa

Sobre l’oferta televisiva, Nadal estima que el client d’Andorra Telecom està, com a mínim, moderadament satisfet. La demanda es manté “estable pujant lleugerament”, segons el CEO de la companyia parapública. Nadal també s’ha referit a l’oferta de la laurediana Cable Mútua i la seva proposa de televisió per Internet. La plataforma AndorraeTVeu “ens molesta menys que Netflix, per exemple”, admet el director general d’Andorra Telecom.

Nadal ha explicat que alguns clients de l’operadora estatal han demanat que se’ls col·loqués la instal·lació de wifi, justament, per poder tenir accés a la plataforma televisiva laurediana per Internet. “Els hi hem anat a instal·lar” i fins aquí el ‘maldecap’ que els hauria suposat la proposta de televisió de la filial de la Mútua Elèctrica de Sant Julià.

Comentaris (11)

Trending